Tänavune parim noortebänd on Oak Tree

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi indie-roki ansambel Oak Tree võlus ära nii noortebändide võistluse žürii kui ka publiku.
Viljandi indie-roki ansambel Oak Tree võlus ära nii noortebändide võistluse žürii kui ka publiku. Foto: Keijo Koort

Viljandi indie-roki kollektiiv Oak Tree tegi selle aasta Viljandimaa noortebändide võistlusel puhta töö: ta pälvis nii žürii peapreemia kui publiku lemmiku tiitli.


Möödunud neljapäeval Viljandi vanas lennukitehases aset leidnud võistlusel pakkus Oak Treele konkurentsi kuus maakonna muusikakollektiivi. Teise koha saavutas seni ilma lauljata tegutsev Mustla ansambel Penak ja kolmandaks tuli Abja muusikakooli õpilastest koosnev Murdlaine.

Tublid trummarid

Žürii esimehe, üritusturundusagentuuri Royal Service loovjuhi ja mitmekülgse muusiku Mart Miku sõnul oli võistluse tase ootamatult kõrge ja muusikavalik kirju.

«Kõige üllatavam oligi, et nii paljud bändid olid «pärisbändid»,» ütles varem koolisiseste bändivõistluste žüriides olnud Mikk. «Siin võeti ikka asja tõsiselt, mitte nii nagu tihti koolibändides, kus lihtsalt on lõbus koos veidi punki teha.»

Eriti tõstis Mikk esile trummareid. «Olen siinse trummilaboriga koostööd tehes aru saanud, et Viljandimaal on häid trummareid, aga et neid tegutseb ka noortebändides, on eriti tore,» lausus ta.

Mart Miku jutu järgi olid esikolmikus punktivahed väiksed, kuid Oak Tree võitjaks kuulutamine oli siiski üksmeelne otsus.

«Oak Tree oli neist kolmest kõige omanäolisem ja ta tegi ka oma lugusid — küllap see otsustas,» rääkis ta.

Märkimisväärne on seegi, et publiku maitse ühtis žürii omaga. Samas ei teinud bänd Miku arvates midagi erilist selleks, et publikule meeldida.

Žüriisse kuulunud ansambli Rockhouse liige ja Tehase omanik Kait Lukka lisas, et temale avaldas Oak Tree puhul kõige rohkem muljet muusikaline kogupilt.

Mart Mikk soovitas võidukal bändil mõelda, et äkki tasub oma lugusid laulda eesti keeles. «See avardab kindlasti võimalusi Eestis edasi püüelda.»

Palju eripreemiaid

Lisaks esikohale, mille saanu auhind oli võimalus osaleda tänavusel «Rock Rambil», jagati välja hulk eripreemiaid.

Et trummarite tase oli tänavu eriti kõrge, anti välja koguni kaks parima trummari eripreemiat. Need läksid Mihkel Kalmetile (JERK, Oak Tree) ja Gristofer Tammanile (Penak). Parimaks basskitarristiks tunnistati Stevely Soomets (Swingers) ja parimaks nooreks muusikuks Murdlaine laulja Janek Jürgen Tammai.

Kitarristide tase oli seekord oodatust kehvem ning žürii otsustas tunnustada nende asemel hoopis parimat saksofonimängijat. Koguni kolme saksofonimängija seast teenis tunnustuse Triin Kask ansamblist Murdlaine.

Parima fiilingu eripreemia läks ansamblile Amerage.

«Laval oli viis kutti ja see, kuidas nad ennast seal tundsid, oli tõeliselt muljetavaldav,» kommenteeris Kait Lukka.

Alternatiivžürii eelistas Penakit

Tehase esindajana pani Kait Lukka välja veel ühe eriauhinna: ühe loo stuudios lindistamise võimaluse. Positiivse energia ja nauditava kokkumängu eest sai selle napilt esikolmikust välja jäänud ansambel Swingers.

Tänavuse noortebändide võistluse žüriisse kuulusid peale Mart Miku ja Kait Lukka trummar Kristo Joosep, kitarrist Toomas Kengsepp ning «Rock Rambi» korraldaja ja ansambli Necro Strike laulja Juhan Nöps.

Põhižürii kõrval hindas tänavusi noortebände kohtunikekogu, mis koosnes varasemate aastate noortebändide võistluse võitnud ansamblite liikmetest.

Nemad valisid oma lemmikuks ansambli Penak, kes sai auhinnaks esinemise Tartus klubis Rock & Roll.

Kait Lukka nentis, et üritus läks igati hästi ja publikut jätkus. «Just sellised ettevõtmised sobivadki kõige paremini Tehase seinte vahele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles