Bikiinihooajani on jäänud kaheksa nädalat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bikiinihooaeg on käes
Bikiinihooaeg on käes Foto: SCANPIX

Kui arvestada, et tõelised bikiinipäevad algavad ikka juunis, siis on valmistumiseks aega jäänud umbes kaheksa nädalat. Kas oled valmis?


Eks igaühel meist ole omad meetodid, kuidas end rannahooajaks vormi saada, kuid hea nõu kulub alati marjaks ära.

Norra treener Yngvar Andersen usub, et kaheksa nädalat on piisavalt pikk aeg, et oma sportlikku vormi parandada. Ta annab veebilehel nrk.no ka konkreetse nõuande neile, kes ühtaegu nii oma vormi kui vastupidavust soovivad treenida.

Kõigepealt soovitab treener leida umbes saja meetri pikkuse tõusuga künka, millel lihtsat intervallitrenni teha. Esmalt tuleks end kümne minuti jooksul soojaks sörkida ning siis alustada mäkkejooksuga. Ikka sörkides üles ja rahulikult kõndides alla.

Esimesel nädalal piisab kuni kümnest mäkketõusust, seejärel võib seda arvu iga nädal ükshaaval suurendada. Lõpetada tuleks treening vähemalt kümneminutilise sörgi või kõndimisega. Taolist trenni võiks teha paar korda nädalas.

Kui sul on jooksmisega probleeme - liigse kehakaalu või vigastuste tõttu, siis leia endale mõni järsem mäenõlv ning ära jookse, vaid kõnni sellest kiire sammuga üles.

Treener soovitab ka ühel päeval nädalas jõuharjutusi teha. Sobivaid lihtsaid harjutusi leiab veebist ning alati saab pidada nõu mõne treeneriga oma kodukohas.

Tähtis on, et harjutused oleksid kooskõlas füüsilise vormiga ning hõlmaksid erinevaid lihasgruppe. Harjutused peaksid olema võimalikult lihtsad, et neid saaks teha kodus, kasutades abiks tavapäraseid vahendeid.

Hoolega treenides ei jää ka hea vorm tulemata!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles