Ärapanijad, meedia valvekoerad, lõksutasid jälle lõugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saate alguses lubati palja alakehaga Uku Suvistet näidata, aga võta näpust, sõnadeks see lubadus jäigi.


Alustati ilmateemast, millest need eestlased ja inglased siis ikka räägivad. Maailmalõpp on kätte jõudnud, mitmel pool on üleujutused. Pirital ujuvad aias fekaalid, mitmel pool on põlvist saadik vett ja paadiga saab tuppa sõita. «See on jumala karistus!» hüüdis vana kristlane Juur.


Aga kus on meie laevaehitaja Noa ja kus Ararati mägi? See Noa on Vjatšeslav Leedo, kelle on laev Muhumaa ja Ararati mägi, kuhu see laev pärast uputust randub, on muidugi Munamägi. Ilmakriitikas said vesisel ajal oma osa ka Ansip ja Savisaare paadimaks. No mis nalja me veel teeksime, kui neid poisse enam ei oleks!

Läinud nädala soditi täis NO99 poliitteatri plakatid. «No vat see on müsteerium,» sügas Juur kukalt. Aga stuudiosse tassiti tundmatuks jääda sooviv Lembitu nimelise rahvateatri näitleja Peeter Oja, kes tunnistas et tema ja veel 26 inimest rahvateatri trupist seda tegidki. Miks? Sest tahtsid sellel kõvale projektile toetust avaldada. Lõpetuseks tervitas tundmatuks jääda sooviv Oja (nägu ja hääl moonutatud) oma ema, isa ja poolvenda.

Uuemaid uudised koerakakast. Eelmisel nädalal kurtis üks raadiokuulaja Savisaarele, et tänavad on pärast lume sulamist koerasõnnikut täis, kas mupo sellega üldse tegeleb? Savisaar vastas, et vapper mupo on selles asjas juba üle 30 menetluse avastanud. Seepeale rehkendas matemaatikageenius Oja välja, et päevas punuvad koerad Tallinnas umbes 200 tuhat hunnikut, terve talve jooksul võib koerapasa ühikute hulka hinnata ligi 20 miljonini ringis. Ahaa! Kui mupo suudaks iga sellise junni eest trahvi teha, siis saaks linnakassasse miljardeid kroone. «Mupo, tee sitt rahaks, saaks võimsa Tallinna televisiooni teha!» hüüdsid ärapanijad.

Tavaliselt kotivad Juur ja Oja Savisaart, aga seekord said nad Tallinna meeri käest valulikult vastu oma teravat keelt. Savisaar käis Hiinas visiidil ja eelmises saates võtsid ärapanijad Hiina peaministri nime mõnitada. Savisaar muutus sellise labase nimenalja tõttu kohe Rein Langi ideede pooldajaks. Ärapanijate ainuke hale vabandus oli see, et nad tegelikult ei tahtnudki võimsa ja iidse Hiina riigi peaministrit mõnitada, vaid ainult Savisaart. Ja selle viimase koha pealt on eesti rahval pikk ja austustvääriv traditsioon.

Eelmisel nädala oli uue saatesarja «Ajujaht miljoniideele» esimene saade. Meediakriitikute erilise tähelepanu alla jäi staaržüriiliige Rein Kilk, kes alustas iga oma lauset sõnaga MINA, MINA, MINA. «Olen tark ja osav, näiteks võin ma ära süüa terve tonn briketti,» tuletas Oja meelde kolleegi Bläck Rokit. Lisaks leiti, et Kilgil on eriline anne, ta oskab füüri lasta. Oh kui kena oleks, kui Kilk näiteks suvel Õllesummeril suurel laval oma tund aega jutti füüri laseks ja pärast veel saksofoni peale puhuks.

Janek Mäggi ja tema kuulus mõtteavaldus ripptissidest sai kah oma osa. Kadri Jõusaal, vabandust Kõusaar kuulas Mäggi Eesti Ekspressis üle ja poiss üritas end puhtaks pesta. Ärapanijad ei pidanud Mäggi lipitsemist Kõusaare ees pädevaks. Mäggi seletas midagi restorani peakokast ja teda ümbritsevast kanakarjast, kui ärapanijad leidsid, et restorani kööki trügimisega rikuks Mäggi üldse sanitaareeskirjad ära. Mäggi peaks Kõusaare atakist pääsemiseks köögist saali ja siis tänavale liikuma, lõpuks ehk lausa lauluväljakule, arvas Oja.

Kroonika uusim peatoimetaja on Krista Vladimirovna Lenin, vabandust, Lensin. Tema tervituseks esitati stuudios siiras lauluke. Aga millega siis Lensin peale telesaadete ja kohe algava Kroonika peatoimetamise veel on hakkama saanus? Selgub, et ta on lõpetanud Plehhanovi-nimelises instituudis Moskvas majanduseriala. Ajakirju peavadki toimetama korraliku kommunistliku taustaga Venemaal õppinud inimesed, nagu vanasti, arvasid ärapanijad ootuspäraselt. Maha kollane vaht, elagu punane tõde!

Kaubandusuudised: Rimi kaupluseketist on ära korjatud eesti liha, aga selle eest on müügile ilmunud uus toode PLASTIKSUHKUR, päris hea hinnaga pealegi. Vaata pildilt täpsemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles