Briti teadlane võitleb «Videviku» ja «True bloodi» vastu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti uurija usub, et moodsad vampiirid pole piisavalt koletislikud. Pildil näitleja Keanu Reeves vampiirina.+
Briti uurija usub, et moodsad vampiirid pole piisavalt koletislikud. Pildil näitleja Keanu Reeves vampiirina.+ Foto: worth100.com

Ühes Suurbritannia ülikoolis toimub järgmisel nädalal konverents, mis on pühendatud võitlusele vampiiride amerikaniseerumise vastu.

Üritus kannab nime Avatud hauad ja avatud mõtlemine: vampiirid ja ebasurnud moodsas kultuuris ning seda peetakse 16.-17. aprillil Hertfordshire’is, kirjutab AP.

Selle peakorraldajaks on inglise keele õppejõud Sam George, kes sai äsja magistrikraadi vampiirikirjanduse uurimises.

George’i sõnul on maailma kuulsaim vampiirijutt «Dracula» kirjutatud iirlase Bram Stokeri poolt ja selle tegevus toimus Inglismaal, kuid nüüd on esile kerkinud moosad, ameerikalikud vampiirid, keda võib näha sarjas «True blood» ja «Twilighti»-saaga filmides.

«On hämmastav, kui paljud Briti näitlejad on filmides Draculat mänginud,» ütles vampiiri-uurija. «Minu eesmärgiks on Briti vampiirid taas pildile tuua.»

George lisas, et moodsa aja vampiiride juures huvitab teda eriti see, kuidas vampiiriks olemine on metafooriks teismeliseeaga seotud kehamuredele ja esimestele seksuaalse iha ilmingutele.

«Uus vampiiritõug on koletiseks olemisest kaugel. Nad on glamuursed ja seksikad ja neil on ka emotsionaalne pool. Teismeliste tõmme vampiiride poole pakub neile ohutut viisi oma ihade teadvustamiseks,» lisas uurija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles