Poiss laristas Facebooki mängus 16 000 krooni

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FarmVille.
FarmVille. Foto: SCANPIX

12-aastane briti poiss kulutas suhtlusportaalis Facebook mängimisele 900 naela ehk umbes 16 000 krooni.

Raha neelanud mustaks auguks sai mäng FarmVille, kus kasutaja saab rajada virtuaalse talu ja seal loomi ning põllusaadusi kasvatada, kirjutab Orange.

Laps kulutas mängule kõik oma säästud, mida oli kokku 5000 krooni väärtuses ning seejärel lasi käiku ema krediitkaardi, millelt kulutas veel 11 000 krooni.

FarmVille on üks Facebooki populaarsemaid mänge, kus mängusisest raha teenitakse oma talusaaduste müügiga. Innukamad mängijad saavad oma talu ka pärisraha eest arendada.

Poisi ema pöördus krediitkaardi väljastanud firma poole, kuid sealt öeldi, et raha saab ta tagasi vaid siis, kui poja politseisse annab.

«Ta saaks hoiatuse ja mulle öeldi, et see hoiatus jääks temaga. Loomulikult ei taha ma, et mingi tobe talupidamismäng tulevikus ta palganumbrit rikuks,» rääkis poisi ema.

Naine lisas, et poiss oli kulutatud summat nähes šokis, kuid samas oli selge, et ta sai raha kulutades aru, mida teeb.

«Kui ma talt küsisin, miks ta seda tegi, siis ta vastas, et ostis endale häid asju, mida saada tahtis,» ohkas ema.

Naine ei süüdista Facebooki, mängu loonud firmat Zynga ega oma krediitkaardifirmat, vaid tunnistab, et juhtunu on täielikult ta poja enda süü.

«Aga ma usun, et nad peaksid selles äris vastutuse võtma ja panema paika süsteemid, mis ei laseks sellisel asjal uuesti juhtuda,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles