Mõisas lõhkunud Jan Uuspõldu karistati tingimisi vangistusega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Jan Uuspõld.
Näitleja Jan Uuspõld. Foto: Sille Annuk

Viru maakohus karistas kokkuleppemenetluse korras mullu detsembris Palmse mõisas laamendanud näitlejat Jan Uuspõldu tingimisi üheaastase vangistusega.

Viru maakohtu kohtunik Leo Sarnet mõistis 1. augustil Jan Uuspõllu süüdi omavolilises sissetungis ja kultuurimälestise lõhkumises ning määras talle karistuseks ühe aasta pikkuse tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga, teatas riigiprokuratuur.

Näitleja tekitas Palmse mõisa omanikule, Virumaa Muuseumidele varalist kahju 34 458 krooni ning looduskaitsekeskusele 6391 krooni.

Selle aasta veebruariks oli Uuspõld hüvitanud kogu loodudkaitsekeskusele tekitatud kahju, Virumaa Muuseumidele oli ta jõudnud tasuda 30 000 krooni.

Eelmise aasta 2. detsembril hilisõhtul lõhkus Uuspõld Palmse mõisa aknaid, määrides oma verega hoone fassaadi.

Puruks oli pekstud nii esimese kui ka teise korruse aknad ning lõhutud olid ka aknaraamid, mõisa valgustatud prožektorid, vihmaveetorud.

Samuti oli lõhutud ka Lahemaa rahvuspargi kõrval asuvas infopunktis, kust märatseja oli endale kiirabi kutsunud.

Pärast vahejuhtumit põhjendas Uuspõld sissetungi sellega, et tal oli hakanud külm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles