Maire Aunastele öeldi müüjakoht üles

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste
Maire Aunaste Foto: Ülo Josing / ERR

Maire Aunaste vestlussaade «Mida teie arvate?» otsustas seekord käia mööda tööotsijate okkalist rada. Tuli välja, et lisatöö otsimisega on viimasel ajal kokku puutunud ka saatejuht ise.


Kuna Mairel on ees pikk suvepuhkus, läks ta hiljuti oma kodupoodi ja küsis poejuhatajalt, kas neil suveks äkki asendusmüüjat vaja ei ole. «Ja te ei usu iial, mida juhataja mulle ütles - me ei saa teid võtta, sest siis hakkab siin liiga palju rahvast käima!» on Maire siiani hämmastunud, et ta müüjatööst ilma jäi.

Saates ütlesid lisaks Mairele sõna sekka ka karjäärinõustaja Tiina Saar, kommunikatsiooni armastav Janek Mäggi, firmaomanik Kristjan Mäeots, nõustaja Ülli Kukumägi ning Maaja Kallast oma tuntud headuses.

Kunagine tööotsija Kristjan Mäeots, kes nüüdseks ise tööandja rollis, usub, et eriti tööd otsivatele meestele mõjub äraütlemine väga valusalt.  

Janek Mäggi on viimased kümme aastat tegelenud ettevõtlusega ning ka tema peab tegelema töö otsimisega, küll firmale.

Ülli Kukumägi on kord töötanud ka kohal, kus temast taheti lahti saada. Eraettevõtjana peab ta aga iga päev mõtlema, kuidas ellu jääda.

Mida üldse tööandjad kandidaatide juures hindavad? Lühiklipist selgus pigem see, et mõnes ettevõttes armastatakse tööotsijate CV-de üle nalja visata. 

Tiina Saare sõnul on tööd otsivate inimeste «koer» maetud sinna, et nad on valmis tegema ükskõik millist tööd, kuid tööandja otsib pigem inimest, kel just selle konkreetse töö peale silm säraks.

Sama arvas ka Kristjan, et tööandja ei saa võtta tõsiselt inimest, kes on valmis tegema kõike. 

Janek teadis, et inimesi võetakse tööle oskuste pärast, kuid lahti lastakse iseloomuomaduste pärast. Tema on aga teinud vastupidi, vaadates esimesena inimese iseloomu, sest oskused - need on ju õpitavad.

Maaja hinnangul on kõige raskem saada tööd keskmisel korralikul inimesel, kel ei ole õiget ametit. Samuti ei ole ta rahul praeguse ametikoolitusega ning ka bakalaureuseõpet võrdleb ta pigem tehnikumiharidusega.  «Õppigu parem kübarategijaks,» soovitas Maaja, sest Tallinnas ei olevat sellel alal ühtegi korralikku spetsialisti. 

Maire Aunaste arvas, et tänapäeval saab tööd pigem tutvuste kaudu. Seda kinnitas ka Ülli, kes ei ole kunagi CV-usku olnud, ning ka teine ettevõtja Kristjan, kes otsib töötajaid pigem otse ametikoolist.

Saate lõpetuseks soovitas Janek Mäggi, et tööle saada tasub ikka sinna, kuhu te väga tahate tööle saada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles