Eile suri punkbänd Sex Pistolsist legendi teinud Malcolm McLaren

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malcolm Mclaren mullu novembris Moskvas pressikonverentsil
Malcolm Mclaren mullu novembris Moskvas pressikonverentsil Foto: ITAR-TASS

Muusikud ja lähedased mälestavad 64 aasta vanuses lahkunud Sex Pistolsi manageri Malcolm McLareni.


Šveitsis eile haruldasse vähivormi surnud McLareni meenutuseks ütles Sex Pistolsi laulja John Lydon, et ta oli «meelelahutajana kõigist kõrgemal». McLareni eksabikaasa Vivienne Westwood iseloomustas lahkunut «väga karismaatilise, erilise ja andeka» inimesena, vahendab BBC veebikülg.

McLareni ja Westwoodi poeg John Corre nimetas isa «originaalseks punkrokkariks, kes tegi maailmas revolutsiooni». Westwood ja Corre olid McLareni surres tema kõrval.

«Mõte temas surmast teeb mind väga kurvaks,» lisas Westwood. John Lydon, esinejanimega Johnny Rotten, ütles: «Jään teda taga igatsema ja nii peaksid tegema ka sina».

McLareni manageerimisel elas pungi lipulaev keerukat elu. Bändi debüütsingel ilmus detsembris 1976, kurikuulsaks saadi TV otseetris vandumise pärast. Võimud raskendasid kontsertide korraldamist, katkesid plaadilepingud suurte plaadifirmadega. 1977. aastal keelas BBC bändi singli «God Save the Queen» esitamise oma jaamades.

Muusikaajakirjanik Jon Savage sõnul poleks ilma McLarenita tekkinud mingit briti punki. «Ta on üks väheseid üksikisikuid, kes mõjutas tohutult briti rahva kultuurilist ja sotsiaalset elu. Ta oli revolutsionäär».

McLareni poja sõnul pole pole perekond matusekorraldusi veel teinud, kuid isa soovis saada maetud Highgate surnuaiale põhja-Londonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles