“Playback” toob kokku noored staarijäljendajad

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored asuvad taas staare jäljendama.
Noored asuvad taas staare jäljendama. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeval kell 13.30 toimub Pärnu kuursaalis 11 korda Pärnumaa koolide staarijäljendajate konkurss "Playback" kuhu oodatakse rekordarvu esinejaid.


Viimased neli aastat üritust vedanud Rääma põhikooli huvijuht Kaie Pupp märkis, et "Playbacki" populaarsus on laste seas kasvanud rekordkõrgele. Kui mullu nägi kuursaalis toiunud Pärnumaa finaalvõistlusel 25 etteastet, on homme oodata lavale vähemalt 30 gruppi, kellest suurim on 15-liikmeline.

"Tean, et paljud lapsed hakkavad juba sügisel uurima, kas "Playback" ikka toimub," märkis Pupp. "Suuremates koolides korraldatakse koolisisesed konkursid, kust valitakse parimad finaali. Kogu aeg tuleb juurde uusi koole, nii selgi aastal. Samuti on oodatud kooliülesed grupid ehk grupid, kus on õpilasi mitmest koolist. Tänavugi osalevad meil näiteks lapsed Raeküla Vanakooli keskusest, kus on koos mitme kooli õpilased."

"Playbackil" osalejate ülesanne on jäljendada tuntud artiste, ansambleid või telenägusid, võttes aluseks muusikavideod või live-esinemised.

"Jäljendusvõistlus on väga hea enesenäitamise ja lavale pääsemise võimalus lastele, kes muidu näiteks laulda ei oska," nentis Pupp. "Enamik teeb ära väga suure eeltöö, et jäljendada artiste võimalikult tõetruult."

Pupi teatel armastavad lapsed jälejndada parasjagu pildil olevaid staare. Nii näiteks oli mõne aasta eest väga popp jäljendada Kreisiraadio "Leto sveti" esitust. Mullu läks lastele aga väga peale ETV saates "Laululahing" võistelnud Nordea koor.

Tänavu on aga kõige enam Märt Avandi ja Ott Sepa humoorika lauluvõistluse "Kui ma ei pääse Eurovisioonile, siis suren" jäljendajaid. Popp on veel Kihnu Virve.

Parimad staarijäljendajad selguvad neljas vanuseklassis. Algusega kell 13.30 asuvad kuursaalis võistlema 1.-3. ja 4.-6. klasside õpilased. Kell 15 astuvad lavale 7.-9. ja 10.-12. klasside õpilased.

Etteasteid hindab žürii järgmises koosseisus: Pärnu Postimehe on-line-toimetaja Raido Keskküla, noorsootöötaja Ranto Lupp, koreograaf Annika Viibus ja tudengite talvepäevade korraldaja Taavi Tamm. Üritust juhib Lauri-Kare Laos. Etteastete vahel toimub JJ-Street Dance Company workshop.

Igas vanusegrupis selgub kolm paremat. Välja antakse hulk eriauhindu ja valitakse publiku lemmik.

"Meie hea koostööpartner kuursaal on olnud igal aastal puupüsti rahvast täis ja loodetavasti läheb nii seekordki," lootis Pupp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles