«Muusikatriaadil» esinejad on teada

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängijat hindab lõppvõistlusel žürii koosseisus Sofia Joons, Vello Kuura, Jüri Leiten, Jüri Makarov ja Lauri Õunapuu (pildil).
Mängijat hindab lõppvõistlusel žürii koosseisus Sofia Joons, Vello Kuura, Jüri Leiten, Jüri Makarov ja Lauri Õunapuu (pildil). Foto: Elmo Riig / Sakala

Võistluse «Muusikatriaad» eelvoorus osales 32 noort muusikut. Enamik neist oli Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemiast, kuid võistlejaid oli ka Viljandi muusikakoolist ja Georg Otsa nimelisest Tallinna muusikakoolist.


Muusikatriaad kestab 21.—23. aprillini Viljandi maakonnas ja linnas.



Võistlus on 22. aprillil pärimusmuusika aidas. 21. aprillil annavad kultuuriakadeemia muusikaosakonna õppejõud Jaani kirikus kontserdi, musitseerides lasteabi- ja sotsiaalkeskuse heaks, ning 23. aprillil mängivad sealsetele lastele kultuuriakadeemia muusikaosakonna tudengid.



Üks triaadi korraldajaid Kadri Roht rääkis, et võistlusel tuleb esitada soololugu ning oma seade eesti pärimusmuusikapalast..



«Eelvoorus esitas kõigist osalejatest 13 lisaks kohustuslikule pärimusmuusika seadele ja soololoole ka omaloomingulise pala ning võistluskontserdil astub üles 12 noort,» lausus ta.



Mängijat hindab lõppvõistlusel žürii koosseisus Sofia Joons, Vello Kuura, Jüri Leiten, Jüri Makarov ja Lauri Õunapuu. Muusikuid auhinnatakse kahes kategoorias: parim pärimusmuusika seadja ja oma pilli valdaja ning parim looja.



Roht lisas, et «Muusikatriaad» on omasuguste seas ainulaadne kolm päeva vältav muusikasündmuste sari. Selle tähtsaim ja omanäolisim osa on võistlus, sest sellele on osalema oodatud kõigi muusikainstrumentide õppijad, kaasa arvatud lauljad.



«Muusikatriaad» alustas 1993. aastal levimuusika päevade nime all ning tänavu korraldatakse seda 18. korda. Koolisisesest võistumängimisest on välja kasvanud suur avalik ettevõtmine, mille põhieesmärk on tagada noortele muusikutele enese väljendamise ja proovilepanemise võimalus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles