Eesti näitetipud veedavad suve Vargamäel

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Lichtfeldt
Ülle Lichtfeldt Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Albu vallavanema Kalju Kertsmiku eestvedamisel kohtus A. H. Tammsaare muuseumis töörühm, kes valmistab ette suvelavastust «Vargamäe varjud» muuseumi rehetares.


Lavastus on algtõuke saanud A. H. Tammsaare romaani «Tõde ja õigus» I-III osast ning keskendub Mari-tegelase suhetele nii Vargamäe talupidamise kui Vargamäe meestega (Juss, Andres, Pearu ja Indrek).
Autor ja lavastaja on Urmas Lennuk, lavakunstnik Mihkel Ehala, kostüümid teeb Liisa Soolepp, muusikaliselt kujundab lavastust Tarmo Kesküll.

Mari osa täidab 2009. aasta Eesti parim naisnäitleja Ülle Lichtfeldt, Jussi osas näeme Indrek Saart, teistes osades samuti Rakvere teatri näitlejad Tarvo Sõmerit, Velvo Välit.
Kalju Kertsmik ütles, et proovid algavad juba mai algul, mil rehetares tuleb esimene ettelugemine. Etendused kestavad 30. juulist 22. augustini, kokku on 12 mängukorda.
Rehetare mahutab kuni 250 inimest. Piletid tulevad müüki mai algul Piletilevis ja kohapeal. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles