Naise sõna: mida sinu mees kodus teeb?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naistetööks peetud pesupesemine võib nii mõnegi mehe segadusse ajada.
Naistetööks peetud pesupesemine võib nii mõnegi mehe segadusse ajada. Foto: Panther Media/Scanpix

Viimasel ajal on kuidagi jäänud mulje, et mehed on laisaks jäänud. Ei tee nemad kodus enam suurt midagi muud, kui lesivad sohval ja piiluvad telepurki. Kuidas on aga lood tegelikult?


Igas majapidamises on ju ometi kümneid töid, mis usinat kätt ootavad. Loomulikult ei ole korteris elaval inimesel enam seda muret, et kits karjuks või siga röögiks, kuid nipet-näpet-sorti tegemisi jagub ka pisemal pinnal.

Mida vähemaks on jäänud raskeid füüsilisi töid, seda veidram tundub kodutööde jagamine meestetöödeks ja naistetöödeks, kuid vanad harjumused surevad visalt.

Ikka veel pole mingi ime, kui õhtul koju saabuv mees võtab vaevaks kurjalt podiseda, kui naisel veel õhtusöök pliidil ei aura, mis siis, et samuti töölt jõudnud naisuke vaid veerand tundi varem koduuksest sisse astus. Teisel juhul istub õrn naishing õhtu otsa pimedas, sest pole meest, kes lambil pirni ära vahetaks.

Kui aga äärmused kõrvale jätta, siis mis toimub meie kodudes tegelikult? Kes peseb nõud ja kes põranda? Kes puhastab ummistunud toru ja küürib puhtaks tualetipoti? Triigib pesu ja lööb aknad särama?

Räägime välja!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles