Mart Juur pani kokku Eesti ajaloo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval esitles tuntud ajaloo- ja ühiskonnateaduste korüfee Mart Juur Kuku klubis oma värskeimat teost, Eesti lähiajalugu käsitlevat «Naeruklubi».


««Naeruklubi» on ilukirjanduslike sugemetega ajakirjandus, mis tegeleb Eestiga,» ütleb raamatu autor. Juure sõnul sai «Naeruklubi» kaante vahele viimase kolme-nelja aasta lühikroonika.

Autori pühendumust ja kirjastuse Tammerraamat professionaalsust kriipsutab alla tõik, et kaalukas teos on varustatud isikunimede indeksiga. Nii leiab iga ajaloohuviline lugeja olulisi persoone käsitlevad leheküljed hõlpsasti üles. «Aga meil on ka üks eesti paremaid indekseerijaid,» kiitis Tiina Tammer kirjastusest Tammerraamat.

Eesti rahvusringhäälingu meelelahutustoimetuse juht Mart Normet näiteks avastas üllatusega, et tema naabriteks indeksis on Niki, Nipernaadi ja Nälg. «Pole just paha seltskond,» leidis Normet raamatut uurides.

«Seal on väga palju päris inimesi ja reaalselt aset leidnud sündmusi - võidusamba saaga ja see häbi, mida kogesime Eurovisioonil tänu Kreisiraadiole ja hilisem Urban Symphony võit, seal on «Tõehetk» ning põhjalik käsitlus Mihkel Rauast,» tutvustas Juur oma teose tähtlehekülgi.

Ja mitte ainult. Tegemist on ilmselt Eesti esimese videoraamatuga. Ehkki akadeemilise teose lehekülgedel puuduvad illustratsioonid, on autor oma lood varustanud juutjuubi linkidega ajalooliselt olulistele videolõikudele.

Vaata galeriist, kes Juure raamatu esitlusel viina jõid ja kiluvõileiba peale hammustasid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles