Legendaarne Artek ootab lastefestivalile

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arteki lastelaagrid olid omal ajal legendaarsed.
Arteki lastelaagrid olid omal ajal legendaarsed. Foto: Internet

Eesti Noorsootöö Keskus kuulutas välja konkursi osalejate leidmiseks rahvusvahelisele lastefestivalile "Muudame maailma paremaks!" 20. juulist- 5. augustini toimuvale Ukrainas Arteki lastelaagris.



Esimene rahvusvaheline lastefestival toimus 2001. aastal ning siis osalesid vaid neli riiki - Gruusia, Ukraina, Venemaa ja Bulgaaria noored.



2010. aastal on festival oluliselt kasvanud ning juba 2009. aastal oli osalejaid 48 riigist, kokku üle 500 noore. Nende hulgas oli ka Eesti delegatsioon Lasnamäe gümnaasiumist.

Festivali põhisündmused on ava- ja lõputseremoonia ning rahu- ja rahvustepäeva tähistamine. Lisaks põhiüritustele on noortel võimalik osaleda huviringides, debattides, lastele mõeldud koolitustel, kunstitubades ning spordi- ja meelelahutusüritustel.

"Festival, kus osaleb üle 500 noore ligikaudu 50-st riigist, on suurepärane võimalus noortele suhelda multikultuurses keskkonnas ning õppida tundma teisi rahvusi," selgitas Eesti Noorsootöö Keskuse huvihariduse peaekspert Ene Raid.

Festivalile kandideerimiseks tuleb täita kandideerimisavaldus ning kirjutada eesti keeles vabas vormis motivatsioonikiri. Kandideerimine kestab 9. aprillini.

Festivali delegatsiooni moodustamist ja ettevalmistamist koordineerib Eesti Noorsootöö Keskus, mis on Haridus- ja Teadusministeeriumi hallatav riiklik noorsootöö asutus, mille põhieesmärk on noorsootöö suunamine ja korraldamine riikliku noortepoliitika raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles