Jolie ja Pitt on Bosnias missioonil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelina Jolie Bosnias
Angelina Jolie Bosnias Foto: SCANPIX

Hollywoodi staaripaar Angelina Jolie ja Brad Pitt on Bosnias missioonil.

Nende eesmärgiks on avalikkuse ette tuua 15 aastat tagasi toimunud Bosnia sõja tõttu ikka veel põgenikustaatuses oleva 117 000 inimese probleemid, kirjutab stuff.co.nz.

Joliele ja Pittile ei järgnenud seal ajakirjanike horde, vaid nad hoidsid madalat profiili.

Paar saabus Sarajevosse möödunud nädala pühapäeval ÜRO Põgenike Ülemkomissari Büroo (UNCHR) kutsel.

Jolie on ÜRO heatahte saadik alates 2001. aastast.

Staarid uurisid, kuidas nad saavad aidata bosnialasi, kes siiani ei ole saanud oma kodudesse tagasi pöörduda. Seda põhjusel, et nende maju või terveid külasid ja linnu ei ole enam uuesti üles ehitatud.

Umbes 7000 põgenikku elab Bosniasse rajatud põgenikekeskustes. Ülejäänud 110 000 elavad kas sugulaste juures või siis üürivad elamispinda.

Jolie kiirvisiit toimub ajal, mil ta Itaalias käimasolevatelt uue filmi «The Tourist» võtetelt vaba on. Ta kaasstaariks on selles linateoses Johnny Depp.

Bosnia ja Hertsegoviina liitriik kuulus 1992. aastani Jugoslaavia Föderatiivse Vabariigi koosseisu. Iseseisvaks kuulutamine vallandas  serblaste, moslemite ja horvaatide vahelise kodusõja, mis kestis kuni 1995. aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles