Reval Hotel Olümpia keerab kella 30 aastat tagasi

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell Olümpia avamine 1980. aastal.
Hotell Olümpia avamine 1980. aastal. Foto: Erakogu

Teisipäeval, 6. aprillil kell 11.30 avab Reval Hotel Olümpia uksed ajas 30 aastat tagasi ja toob rahva ette huvitavaid seiku, fotosid ja meenutusi läbi kolme aastakümne.


Hotellis avatakse spetsiaalne arhiivikaadritest koostatud näitus ning restoran ja kohvikud pakuvad retromenüüd. Menüüsse hakkavad kuuluma näiteks hotell Olümpia legendaarne salat "Kikerikii", singi ja juustuga täidetud pannkoogid, Pidupäevasai ja tort Valged Roosid.

Hotelli Olümpia avamine XVII suveolümpia purjeregati puhuks oli tollase Nõukogude Liidu tippsündmus. Avamisüritusel osalesid Arnold Green (Eesti NSV valitsusjuhi asetäitja ja välisminister, 1980. aasta olümpiamängude purjeregati korraldaja Tallinnas), Bruno Saul (ENSV ministrite nõukogu esimehe asetäitja), Karl Vaino (ENSV ülemnõukogu presiidiumi esimees). Hotelli piduliku avamise korraldajaks oli puhkeparkide direktsiooni juhataja ja legendaarne laulupidude liikumisjuht Fred Raudberg.

Kui hotell 30 aastat tagasi avati, anti külaliste käsutusse 405 tuba, restoran Olümpia, kohvikud ja baarid 2, 14. ja 26. korrusel. Majas alustas tööd legendaarne Olümpia varietee, kus on omal ajal töötanud näiteks Anne Veski, Ivo Linna, Tarmo Pihlap jpt. Öö uues hotellis maksis 9 rubla ja 80 kopikat, sviidis ööbimise hind oli 14 rubla ja 40 kopikat.

Kolme aastakümne jooksul on hotellis tehtud palju renoveerimistöid ja 405 toast on saanud 390. Kui hotell 1980. aastal avati, puudus vajadus konverentsiruumide järele, sest kõik parteikoosolekud pidid toimuma hotellist väljas. Nüüd on hotellis moodne konverentsi- ja üritustekeskus. Töötajate arv avamisel 1980. aastal oli 600, praegu teenindab kogu hotellis 200 inimest, kellest 6 on tööl hotelli avamisaastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles