Ajakiri Oma Maitse ja Wõro kuulutavad välja võistluse "Kodukokk 2010", mille käigus selgitatakse teist korda välja Eesti parim harrastuskokk.
Otsitakse taas Eesti parimat kodukokka
Oma Maitse tegevtoimetaja Siiri Kirikali teatel on kodukokakonkursi eesmärk tõmmata tähelepanu kodustele kokandustraditsioonidele. Eelmise aasta võistlusele saadeti ligi 250 retsepti ja peaauhinna eest võistles finaalis kümme parimat kodukokka üle Eesti.
"Eesti inimene on valmistoitude ostmise asemel hakanud üha rohkem ise kodus süüa tegema - tahame võistlusel näha ja teada saada, mis Eesti köökides toimub," märkis Kirikal. "Kodukokavõistlus soovib koduseid köögitraditsioone rohkem nähtavale tuua ja seega on sellest võistlusest loodetavasti saamas meie toidukultuuri osa. Ootame meile kirjutama ja oma lemmikretsepte saatma kõiki, kes toidutegemise vastu kirge tunnevad ja kellele see väljakutset pakub."
Käesoleva aasta konkursi teema on "Grillroad". Oma valitud grillroa retsept ja toidu foto tuleb saata 16. maiks toidutare.ee koduleheküljele. Kuue parima retsepti autorid kutsutakse jaanipäeva eel lõppvõistlusele.
Kodukokavõistluse koostööpartneri, Wõro lihatooteid esindava Atria Eesti ASi lihatoodete divisjoni direktor Katrin Jalas lisas, et sel aastal keskendutakse lihale ning võistlustöö teema on tehniliselt konkreetsem. "Esimesse vooru saadetava grillroaretsepti kohustuslikuks osaks on vorst või liha, finaalis aga tuleb esitleda üht omaloomingulist grillrooga seakaelast ja kodusest hakklihast," seletas Jalas.
2010. aasta parim kodukokk sõidab koos kaaslasega gurmeereisile Itaaliasse, et saada seal osa degusteerimistuurist Toscanas. Peale selle ootavad kõiki finaliste spaapaketid koos kruiisiga Helsingisse.
Žüriisse kuulub Kirikali ja Jalase kõrval Tallinki peakokk Anti Lepik.
Kodukokakonkursi juhendi leiab aadressilt www.toidutare.ee/kodukokk2010.
Mulluse võistluse esimese vooru teema oli "Võileib", finaalis aga pidid kümme parimat küpsetama originaalsed pannkoogid. Võitjaks osutus tartlanna Maris Arulepp.