Algas aasta parima kodukoka valimine

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Arulepp.
Maris Arulepp. Foto: Erakogu

Võistluse "Kodukokk 2010" käigus selgitatakse taas välja Eesti parim harrastuskokk. Seekordne võitja lendab autasuks degusteerimistuurile Toscanasse.



Möödunud aastal esmakordselt korraldatud kodukokakonkursi eesmärk on tõmmata tähelepanu kodustele kokandustraditsioonidele. Eelmise aasta võistlusele saadeti ligi 250 retsepti ja peaauhinna eest võistles finaalis kümme parimat kodukokka üle Eesti.

"Eesti inimene on valmistoitude ostmise asemel hakanud üha rohkem ise kodus süüa tegema - tahame võistlusel näha ja teada saada, mis Eesti köökides toimub," märkis Oma Maitse tegevtoimetaja Siiri Kirikal.

"Kodukokavõistlus soovib koduseid köögitraditsioone rohkem nähtavale tuua ja seega on sellest võistlusest loodetavasti saamas meie toidukultuuri osa," ütles Kirikal.

Käesoleva aasta konkursi teema on "Grillroad" - oma valitud grillroa retsept ja foto tuleb saata hiljemalt 16. maiks toidutare.ee koduleheküljele. Kuue parima retsepti autorid kutsutakse jaanipäeva eel lõppvõistlusele.

Kodukokavõistluse koostööpartneri Wõro lihatooteid esindava Atria Eesti AS-i lihatoodete divisjoni direktor Katrin Jalas lisas, et sel aastal keskendutakse lihale ning võistlustöö teema on tehniliselt konkreetsem. "Esimesse vooru saadetava grillroaretsepti kohustuslikuks osaks on vorst või liha, finaalis aga tuleb esitleda üht omaloomingulist grillrooga seakaelast ja kodusest hakklihast," lisas Jalas.

2010. aasta parim kodukokk sõidab koos kaaslasega Estraveli ja Lufthansa gurmeereisile Itaaliasse, et saada seal osa degusteerimistuurist Toscanas. Lisaks ootavad kõiki finaliste Tallinki spaapaketid koos kruiisiga Helsingisse.

"Ootame meile kirjutama ja oma lemmikretsepte saatma kõiki, kes toidutegemise vastu kirge tunnevad ja kellele see väljakutset pakub," sõnas Siiri Kirikal.

Kodukokakonkursi juhendi leiab aadressilt www.toidutare.ee/kodukokk2010.

Žüriisse kuuluvad Oma Maitse tegevtoimetaja Siiri Kirikal, Atria Eesti AS-i lihatoodete divisjoni direktor Katrin Jalas ja Tallinki peakokk Anti Lepik. Võistluse korraldab ajakiri Oma Maitse koostöös Wõro ja veebiküljega toidutare.ee. Üritust toetavad Tallink ja Estravel.

Mulluse võistluse esimese vooru teemaks oli "Võileib", finaalis aga pidi kümme parimat meisterdama originaalsed pannkoogid. Võitjaks osutus tartlanna Maris Arulepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles