Tööd rügav mees hävitab naise karjääri?

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduperenaine
Koduperenaine Foto: PantherMedia / Scanpix
Mehed, kes töötavad nädalas üle 60 tunni, ohustavad oma kaasade karjääri.

Nimelt loobuvad nende partnerid keskmisest tunduvalt sagedamini oma töökohtadest, et laste eest hoolitseda ja kodu korras hoida, kirjutab Healthday.

Sellele avastusele jõudis Cornelli ülikooli doktorikandidaat Youngjoo Cha, kes analüüsis enam kui 26 000 inimeselt kogutud andmeid. Kõigis vaatlusalustes peredes käisid mõlemad partnerid tööl.

Selgus, et naised, kelle mees töötab nädalas üle 60 tunni, loobuvad keskmisest 42 protsenti suurema tõenäosusega oma tööst. Spetsialistiametit pidavate naiste seas on sel põhjusel tööst loobujate arv koguni 51 protsenti suurem ning kui peres on ka lapsed, suureneb tõenäosus tervelt 112 protsendi võrra.

Meeste puhul ei suurendanud enam kui 60 tundi nädalas töötava partneriga koos elamine tööst loobumise tõenäosust üldse. Asja ei mõjutanud ka see, kas paaril oli lapsi või mitte.

Cha ütles tulemusi kommenteerides, et kahe töötava vanemaga peredes tekib sageli konflikt töö ja pereelu vahel ning selle lahendamisel kaldutakse mehe karjääri eelistama.

Ta lisas, et eriti kehtib see spetsialistide ja juhtivatel kohtadel töötajate kohta, kuna nende seas on ületundide tegemine ja lastele aja pühendamine normiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles