Shakira: sain kuulsaks, et vaesusega võidelda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shakira.
Shakira. Foto: SCANPIX
Lauljatar Shakira rääkis, et võttis nõuks kuulsaks saada, sest ei soovinud vaesuses elada ja tahtis kodutuid lapsi aidata.

Kolumbias kasvanud popstaari lapsepõlves läks tema isa äri pankrotti ning ka paljud ümbruskonna lapsed elasid äärmiselt vaeses keskkonnas, kirjutab Digitalspy.

«Mu isa pankrotistus, kui olin kaheksa-aastane,» meenutas lauljanna. «Mäletan päeva, mil sain aru, et põhimõtteliselt kõik mugavused olid meie elust läinud. Meil oli olnud väga hea elu: kaks autot, isal oli edukas äri. Ja siis kaotasime üleöö kõik.»

«Ta viis mind parki, et näidata mulle meie omast palju hullemat reaalsust. Seal oli palju paljaste jalgadega orbe, kes nuusutasid liimi. Ma arvan, et see pilt sööbis mulle mällu. Lubasin endale, et saan ühel päeval edukaks, sest pole võimalik, et ma uuesti autot ei saa,» rääkis Shakira.

«Ja ma mõtlesin, et kui see mul õnnestub, siis võtan nende laste suhtes midagi ette,» lisas popstaar.

18-aastaselt kuulsaks lauljaks saades pidas Shakira oma lubadust ja asutas heategevusfondi.

«Kui mind saatis esimene suur edu «Piez Descalzos'iga» – plaadiga, mis mind 18-aastaselt Ladina-Ameerikas kuulsaks tegi – otsustasin Kolumbias oma esimese heategevusfondi rajada,» rääkis lauljanna.

«Sellest saati olen kõik oma pingutused haridusele suunanud. Vaesuses ja konfliktide keskel elavate laste jaoks, kes oleksid muidu võinud geriljasalkadega või narkokartellidega ühineda, on see hämmastavaid tagajärgi kaasa toonud,» mõtiskles Shakira.

«Selle asemel on nad teel kolledžisse. Ma usun sellesse kirglikult. Kuidas ma saaksingi mitte uskuda?» lõpetas staar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles