Tallinn Fashion Week 2013 nägu on moeentusiast Anni Jürgenson

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Fashion Weeki visuaal. Modell Anni Jürgenson
Tallinn Fashion Weeki visuaal. Modell Anni Jürgenson Foto: Tanel Veenre

Anni Jürgenson on modell, inspiraator ja moefänn. Blogija, kirjutaja ja noor kosmopoliit. Õpilane, eklektik ja terava silmaga fotograaf.

Need on vaid mõned rollid, mille vaid 18 aastane Anni Jürgenson oma nime taha kirjutada võiks. Sellest sügisest saab ta sinna lisada veel ühe tiitli: peategelane Tallinn Fashion Weeki visuaalil.

Kuigi Anni oli parajasti Portugalis pildistamisel, õnnestus meil ta siiski hetkeks tabada, et saada vastused paarile küsimusele.

Millega Sa praegu põhiliselt tegeled?

Anni: Hetkel käin rahulikult Tartus gümnaasiumi viimases klassis, et siis peale lõpetamist täistuuridel edasi tegutseda.

Millistes riikides, milliste brändide ja ajakirjade jaoks Sa modellina töötanud oled?

Anni: Tänu modellindusele olen korduvalt jõudnud New Yorki, Londonisse ja oma lemmiklinna Pariisi, tööd on mind viinud ka Tokyosse, Texasesse, Portugali ja mitmetesse looduskaunitesse kohtadesse, kuhu muidu ehk ei satukski. Mu lemmikbränd, millega mul on õnnestunud koostööd teha, on Comme des Garcons ja selle disainer Rei Kawakubo. Viimastest ajakirjatöödest meenub hetkel New Yorgis pildistatud lugu V Magazine'i jaoks.

Sinu suurim töövõit?

Anni: Kõige rohkem olen tänulik võimaluse üle nii noorelt maailma päriselt näha ja mitte ainult interneti vahendusel. Reisides ei jäta ma kordagi võimalust kasutamata käia ringi lahtiste silmadega, astuda sisse mõnda (kunsti)muuseumisse ja proovida kohalikku toitu. Piltidelt ei saa pooltki nii hästi aru couture-kleitide detailirohkusest, maailma kunstiajaloo klassikute võimsusest ja New Yorgi pilvelõhkujate mastaapsusest. Võiduks võib kindlasti pidada ka julguse ja enesekindluse kasvu ning toredaid inimesi, keda olen sel teel kohanud.

Milles Su moehuvi esimesena väljendus?

Anni: Mäletan, et väiksena meil kodus kaabeltelevisiooni veel ei olnud ja siis sai alati vanaema külas käies FashionTV-d vaadatud. FashionTV andis loomulikult väga ebarealistliku pildi moemaailmast, aga see innustas mind edasi uurima. Ka esimesed Burdad, Siluetid ja katsetused õmblusmasinal jõudsid minuni tänu vanaemale.

Kes on Su lemmikud Tallinn Fashion Weeki programmist?  

Anni: Sel aastal ootan erilise põnevusega just Kuldnõela galat ja kindlasti tahan näha ka Kätlin Kaljuvee & Stuudio Nahk showd.

Üks moesoovitus eestlastele?

Anni: Võtkem moodi mängulisemalt ja lugegem vähem veebikommentaare, see ei tule kellelegi kasuks.

Kuidas Tallinn Fashion Weeki foto pildistamine läks?

Anni: Väga sujuvalt! Alati on rõõm töötada koos inimestega, kes teavad, mida nad tahavad ja naudivad oma tööd. Õnnestunud pildistamine annab tegelikult peale füüsilise väsimuse ka hoopis palju uut energiat ja hea enesetunde.

Teised Annist:

Karolin Kuusik, moekunstnik

«Mulle meeldivad tüdrukud, kelle olemuses on õrnust ja pilgus mõtlikust. Annil on need käega katsutamatud asjad lisaks imelisele pakendile olemas. Boonuseks suurepärane iseloom. Just seetõttu olen õnnelik, et saime Anniga koos teha minu kevad-suve imagopildid.»

Tanel Veenre, ehtekunstnik ja TFW pildi fotograaf

«Inspireeriv modell peab olema enamat kui lihtsalt ilus. Anni hapra kogu ja imeõrna hääle taga on tegelikult mitme mehe jagu sisu - ta on ju andekas kunstnik, terava silmaga moevaatleja. Ja kaamera ees - ta tõmbab su kogu täiega mingisse oma maailma, kus kõndimise asemel hõljutakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles