Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Miks armastada punast peeti?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Elu24
Copy
Punane peet.
Punane peet. Foto: Panther Media/Scanpix

Kui tahad oma immuunsüsteemi kaitsta ning lihaste tippvormi hoida, siis tasub süüa punast peeti.


Punane peet on koorest kooreni täis B- ja C-vitamiini, samuti kaaliumi - aga neid kõiki kolme ongi immuunsüsteemile vaja, kirjutab Iform.se.

On ka neid, kes usuvad, et punane peet aitab nahka pingutada, kuna ta sisaldab hüaluroonhapet.

Punane peet sobib suurepäraselt salatiks, seda võib küpsetada ahjus koos teiste juurviljadega või pressida mahlaks. Kui sul on kodus mahlapress, on asi eriti lihtne. Maitsva joogi saamiseks võta kolm punast peeti, pisike tükk värsket ingverit, ühe laimi mahl, pisut suhkrut ning hea hulk purustatud jääd.

Punase peedi mahla võib segada ka õunamahla ja apelsiniga, tulemus on ülimaitsev.

Tagasi üles