Et kevadist vitamiinipuudust vältida, tasub vanad head köögiviljad jälle meelde tuletada. Miks mitte algatuseks paar porgandit ära krõbistada.
Miks armastada porgandit?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porgandid on korralikud A-vitamiini pommid, mis kõige muu hea kõrval on eriti kasulikud silmadele.
A-vitamiin on rasvlahustuv vitamiin, mistõttu on porgandit kasulik süüa koos tibakese õli või teiste rasvadega, mida leidub näiteks pähklites, kirjutab Iform.se.
Porgandeid on olemas ka valget ja lillat värvi ning ka need sisaldavad samu vitamiine ja kiudaineid kui tavapärased oranžid porgandid.
Porgand sobib hästi salatitesse õuna, apelsini või erinevate heade seemnete kõrvale. Porgandist ja teistest juurviljadest saab kokku mõnusa ahjuvormi, kui lisad neile pisut õli ja maitseaineid.
Porgandeid võib ka praadida, maitsestades neid sidrunimahla, tüümiani ja küüslauguga.