Maire Aunaste sai USAlt kümneks aastaks viisakeelu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste
Maire Aunaste Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Populaarse telesaate «Meie» tegija Maire Aunaste taotles USA viisat, et sõita sealsetest eestlastest saatesarja tegema, kuid omal ajal illegaalselt USAs veedetud aastate pärast keelati Aunastel kümneks aastaks riiki sisenemine, mis algas 2004. aastal.

Aunaste kinnitusel võttis Ühendriikide Tallinna saatkond ühendust isegi Valge Majaga, kuid ka sealt vastati eitavalt ning saatkonna kultuuri- ja pressinõunik Eric Johnson teatas, et Aunastele määratud viisakeelu pikkuseks on kümme aastat, kirjutab SL Õhtuleht.

Aunaste ei salga, et on varem viisarežiimi rikkunud - 1999. aastal sõitis ta abikaasa Indrek Saha seltsis Ameerikasse, taskus pool aastat kehtiv viisa, mida ta veel kuue kuu võrra pikendas, kuid jäi võõrsile kokku viieks aastaks, mille jooksul ta end sealsete võimude eest varjas.

Turistina USAsse sõitnud Aunaste töötas pikalt ja illegaalselt nii kondiitri, hotellikoristaja kui põetajana ja ta on seda seaduserikkumist mitmel pool ka avalikult tunnistanud.

«Ma teadsin ka, et karistus kehtib, aga tavaliselt ei öelda inimesele karistuse pikkust. Tuleb lihtsalt ära oodata, mul ei ole kiiret mitte kuhugi,» rääkis teletäht ja lubas karistuse lõppedes esimesel võimalusel koos võttegrupiga ookeani taha lennata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles