Šokolaadist lihavõttemuna toob kaasa mitu tundi higi ja pisaraid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihavõttemunad.
Lihavõttemunad. Foto: PA Wire/Scanpix

Värvilises paberis šokolaadimunad on armastatud lihavõttemaius. Kuid pane tähele - paarisaja grammi šokolaadimunade söömiseks ei kulu just palju aega, kuid selle eemaldamiseks puusadelt tuleb vähemalt kolm tundi sörkida.


Vaid üks mõnusa täidisega šokolaadimuna või -jänku võib sisaldada ligi 400 kilokalorit, kuid selle põletamiseks tuleb joosta tubli kolmveerand tundi.



Austraalia juhtiva dietisti Susie Burrelli sõnul ei tee paha see, kui süüa šokolaadimune vaid ühel päeval, kuid nii see tavaliselt ei ole, ikka jagub neid pikemaks, vahendab Perthnow.com.au.

Burrell soovitab lastele šokolaadimune ostes pidada kinni põhireeglist - kõik, mis on peast suurem, on tõesti liig mis liig.

Dietist arvab ka, et inimesed ei peaks lemmikšokolaadi nautimise pärast süümepiinu tundma, kuid tasuks siiski piirduda väiksema kogusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles