Lesbid saavad sagedamini ülemusteks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lesbilistel naistel on tihti karjääri jaoks rohkem aega.
Lesbilistel naistel on tihti karjääri jaoks rohkem aega. Foto: Panther Media/Scanpix

Homoseksuaalsetel meestel on raskem juhiks saada kui naistel. Põhjus: heteromeestele ei tundu lesbid nii ähvardavana kui homoseksuaalsed mehed.


Rootsi linna Växjö Linné ülikooli uurijad võrdlesid homoseksuaalsete karjäärivõimalusi heteroseksuaalsetega ning selgus, et homomehed satuvad harvem liidriteks kui heteromehed, vahendab Metro. Naiste puhul on asi aga vastupidine.

Uurija Mats Hammarstedti sõnul ei jõua homoseksuaalsed mehed karjääriredeli tippu. Põhjuseks võib olla see, et naiste homoseksuaalsus on juhtide paikapanijate seas rohkem aktsepteeritud.

Teiseks seletuseks võib olla ka asjaolu, et homoseksuaalsetel naistel on teiste naistega võrreldes rohkem aega karjääri jaoks, kuna nad saavad lapse üldjuhul hiljem.

Samas ei seleta eelnimetatud põhjused lõplikult seda, miks homoseksuaalsed mehed ebasoosingus on.

Rootsi homoseksuaalsete inimeste ühingu esindaja Sören Juvase sõnul oli ka talle uudiseks, et lesbid tihti juhikohale maanduvad, kuid seda, et mehi diskrimineeritakse, teadis ta niigi.

Juvase arvates ei ole uuring päris täpne, kuna arvesse on võetud vaid neid homomehi, kes on nö kapist välja tulnud. Paljud homoseksuaalid töö juures oma orientatsioonist ei räägi, kuna nad ei taha, et neid selle järgi hinnataks.

Meeste puhul on ka selge vahe homo- ja heteromeeste töökohtade vahel. Eriti vähe on homoseksuaalseid mehi ehitus- ja tootmissektoris, kuid rohkem tervishoius ja teeninduses.

Uurija Hammarstedti sõnul kinnitab see vaid reeglit, et mehed ei kipu ehitusplatsil oma homoseksuaalsust kuulutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles