Halb hea film

, kinohuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Õhus".
"Õhus". Foto: promo

"Õhus"

Osades George Clooney, Vera Farmiga, Anna Kendrick.
Lavastanud Jason Reitman.
1 tund ja 49 minutit.
Hinnang: väga hea.
Vaata kinode kavasid siit.


Elu on näidanud, et raskeid teemasid ja aktuaalseid probleeme kajastavad filmid ei meelita selliseid rahvamasse kinno nagu suurejooneliste eriefektide ja imekaunite võttepaikadega linateosed.

Ilmselt sellepärast pole megahittideks saanud filmid käimasolevatest konfliktidest Lähi-Idas, vaesusevastasest võitlusest arengumaade agulites ja inimõiguste rikkumistest kõikjal, kus neid pidevalt rikutakse. See on mõistetav, sest kõigil on praegu raske ja inimesed ei taha end võõraste muredega koormata.

Hiljuti meie kinoekraanidele jõudnud linateos "Õhus" käsitleb teemasid, mis meid kõiki mingil määral puudutavad, kuid sellest ei maksaks veel end hirmutada lasta. Pigem vastupidi.

Ryan Bingham (George Clooney) töötab sellises firmas, mis tegeleb asutuste tellimisel inimeste vallandamisega. Ei pea mainima, et praegusel majanduslikult raskel ajal kasutatakse nende teenuseid keskmisest kõvasti rohkem. Sellepärast on ta sunnitud enamiku oma ajast veetma kodust eemal, üksildastes hotellitubades ja kõrgel õhus.

Ryanil pole selle vastu seni midagi, kuni tema tööandja teatab tema tööülesannete ümberkorraldamise vajadusest ja ta kohtub atraktiivse Alexiga (Vera Farmiga). Siis kõik muutub.

"Õhus" on üsna hämmastav film, mis toimib väga mitmel tasandil. Peale vaimuka ühiskonnakriitika ja teravmeelsete sotsiaalsete kommentaaride kätkeb see endas isiklikku plaani, milleks on ühe inimese muutumine kõikide asjaolude kiuste. Milliste tulemustega see kõik lõpeb, ei oma selle juures ju enam erilist tähtsust.

Keerulistele teemadele vaatamata on "Õhus" üllatavalt lõbus linateos, mida ilmestavad suurepärased näitlejatööd ja vaimukas käsikiri. Kahjuks ei suuda seda kõik võib-olla samaväärselt nautida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles