Staaride ilu saladus peitub kookosvees?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kookospähklist saadav vesi on tõeline ilujook.
Kookospähklist saadav vesi on tõeline ilujook. Foto: AFP / Scanpix

Kui välismeediat uskuda, siis on kogu Hollywood kookospähkli-palavikus. Kõva koorega pähklist saadavat vett peetakse absoluutseks ilujoogiks.


Kookosvesi on peaaegu rasvavaba, maitseb üsna hästi ja sisaldab rohkelt toitaineid (vitamiine C ja B, rauda, naatriumit, kaltsiumit ja magneesiumit) - pole siis ime, kui see jook Hollywoodi staaride seas eriti «in» on. Väljaande Bunte andmetel armastavad seda nii Gisele Bündchen, Courtney Cox, Demi Moore kui Madonna.

Popikuninganna Madonna olevat joogist isegi nii vaimustatud, et investeeris miljoni euro suuruse summa New Yorgi firmasse Vita Coco, mis kookospähklivett pudelisse villib.

Aasias ja Brasiilias tuntakse kookosemaitselist vett juba ammu tõelise iluallikana, kusjuures seda ei tasu segamini ajada kookospiimaga, mida saadakse viljalihast. Kookosvee saamiseks puuritakse auk sisse noortesse, veel rohelistesse kookospähklitesse.

Kookosejooki müüvad mitmed ökotootjad ning mõnel pool tarbivad seda meelsasti ka sportlased isotoonilise joogina.

Kookosemärjuke sobivat hästi ka välispidiseks kasutamiseks. Pesufirma Victoria's Secret modell Adriana Lima asetavat ergutavad, kookosveega niisutatud vatitupsud viieks minutiks näonahale. Veest olevat kasu ka päikesepõletuse ja pisihaavade puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles