Lihavõttelaual troonib pasha

, toidublogi autor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprikoosipasha
Aprikoosipasha Foto: Sille Varblane

Apelsini-porgandipasha


Selle pasha tegemiseks sain inspiratsiooni ühest porgandi-apelsini tarretisest.


400 g kohupiima


1 dl suhkrut


200 g keedetud porgandit


50 g sulatatud võid


2 apelsini sektorist pigistatud mahl


0,5 apelsini tükeldatult


1 dl vahukoort vahustatult


Kohupiimale lisada suhkur, purustatud keedetud porgand, sulatatud või, apelsinimahl, tükeldatud apelsinitükid ja vahukoor. Segada, tõsta riidega vooderdatud sõela, jätta ööseks külmkappi kausi kohale nõrguma. Enne serveerimist kaunistada.

Aprikoosipasha

400 g kohupiima
50 g sulatatud võid
150 g 20% hapukoort
1 dl suhkrut
2 aprikoosipoolikut

Kohupiimale lisada sulatatud või, hapukoor, suhkur, tükeldatud aprikoosipoolikud. Panna ööseks külmkappi nõrguma. Riide asemel panin sõelasse paberist kohvifiltri kuna see sobis hästi sõela kujuga.

Peidetud pasha

800 g kohupiimapastat
2 dl hapukoort
2 dl vahukoort vahustatult+ 2 spl suhkrut
1 purk ploomikompotti
250 g marmelaadi
100 g võid
1,5 dl suhkrut

Vahukoore vahustasin 2 spl suhkruga. Või vahustasin 1,5 dl suhkruga (tegelikult piisaks 1 dl suhkrust kuna marmelaad on ka üsna magus).

Või-suhkruvahule lisasin kohupiimapasta, hapukoore, tükeldatud kompotiploomid, marmelaadikuubikud ja lõpuks vahukoore.

Valasin pashasegu kahele õhukese riidega vooderdatud sõelale ja jätsin külmkappi nõrguma.  Jänese katsin kookoshelvestega, kõrvad tegin beseest.

http://www.toidupildid.blogspot.com

Copy
Tagasi üles