Selle pasha tegemiseks sain inspiratsiooni ühest porgandi-apelsini tarretisest.
Lihavõttelaual troonib pasha
400 g kohupiima
1 dl suhkrut
200 g keedetud porgandit
50 g sulatatud võid
2 apelsini sektorist pigistatud mahl
0,5 apelsini tükeldatult
1 dl vahukoort vahustatult
Kohupiimale lisada suhkur, purustatud keedetud porgand, sulatatud või, apelsinimahl, tükeldatud apelsinitükid ja vahukoor. Segada, tõsta riidega vooderdatud sõela, jätta ööseks külmkappi kausi kohale nõrguma. Enne serveerimist kaunistada.
Aprikoosipasha
400 g kohupiima
50 g sulatatud võid
150 g 20% hapukoort
1 dl suhkrut
2 aprikoosipoolikut
Kohupiimale lisada sulatatud või, hapukoor, suhkur, tükeldatud aprikoosipoolikud. Panna ööseks külmkappi nõrguma. Riide asemel panin sõelasse paberist kohvifiltri kuna see sobis hästi sõela kujuga.
Peidetud pasha
800 g kohupiimapastat
2 dl hapukoort
2 dl vahukoort vahustatult+ 2 spl suhkrut
1 purk ploomikompotti
250 g marmelaadi
100 g võid
1,5 dl suhkrut
Vahukoore vahustasin 2 spl suhkruga. Või vahustasin 1,5 dl suhkruga (tegelikult piisaks 1 dl suhkrust kuna marmelaad on ka üsna magus).
Või-suhkruvahule lisasin kohupiimapasta, hapukoore, tükeldatud kompotiploomid, marmelaadikuubikud ja lõpuks vahukoore.
Valasin pashasegu kahele õhukese riidega vooderdatud sõelale ja jätsin külmkappi nõrguma. Jänese katsin kookoshelvestega, kõrvad tegin beseest.