Psüühikahäiretega piloodil lubati edasi töötada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psüühikahäiretega piloodil lubati edasi töötada
Psüühikahäiretega piloodil lubati edasi töötada Foto: AP/Scanpix

Austraalia lennufirma Qantas Airways psüühikahäiretega piloodil lubati edasi töötada.

Hiljuti päevavalgele tulnud dokumentides seisab, et piloot Bryan Arthur Griffin kannatas obsessiiv-kompulsiivse häire, närvilisuse ja depressiooni all, kirjutab abc.net.au.

Griffin tunnistas avalikult, et teda valdab pidev tahtmine lennuõnnetus tekitada, kuid ravimite abil suudab ta end siiski kontrolli all hoida.

Haigus ägenes sedavõrd, et piloot pidi 1982. aastal ameti maha panema, muidu olekski tema käe läbi võinud katastroof tekkida.

Griffinit uuringud komisjon tõdes, et piloot oli lendude ajal tekitanud mitmeid ohtlikke olukordi. Ühel juhtumil muutus ta nii närviliseks, et jättis lennuki tükiks ajaks autopiloodi hoole alla ning läks stjuardesside juurde suitsetama.

Griffin teatas alati oma kaaspiloodile, et teda võivad lennu ajal tabada kinnisideed ja ta võib kummaliselt käituda.

Lennufirma lasi piloodile teha terviseuuringu, kuid arstid tõdesid, et temaga on kõik korras.

Kuid mehe vaimsed häired süvenesid ning ta hakkas ignoreerima lennujuhtimiskeskuse käsklusi. Selle tõttu hakkasid ohtlikud olukorrad sagenema.

Griffini psühhiaatri sõnul ei mõistnud mehe tööandja Qantas ta probleemi tõsidust, vaid pidas seda mööduvaks.

Piloodi enda arvates ta haigus süvenes tööandja mõistmatuse tõttu. Qantas pidas teda heaks piloodiks ning ei lubanud tal lahkuda.

Bryan Arthur Griffin ei ole lennukit juhtinud alates ajast, mil ta ise pilooditööst loobus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles