Ukraina siseministeeriumi pressiesindaja näitas kõrgemat pilotaaži

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juri Lutsenko.
Juri Lutsenko. Foto: AFP / Scanpix

Eelmise aasta mais sattus Ukraina siseminister Juri Lutsenko Saksamaal Frankfurdi lennujaamas purjuspäi kähmlusse politseinikega.


Ehkki lugu on vana, võiks olla õpetlik osavus, millega siseministeeriumi pressiesindaja kogu intsidenti ukrainlastele seletas. Järgnev on ümberjutustus pressiesindaja poolt telesaates antud kommnetaarist.

Ukraina siseminister Lutsenko sattus vaenlase territooriumil, Frankfurdi lennujaamas demokraatiavastase rünnaku alla, seletas siseministeeriumi pressiesindaja.
Intsident sai alguse, kui lennujaama transiiditsooni kutsuti turvateenistus väidetava purjus huligaani ohjamiseks. Tegelikkuses aga oli lennujaam tekitanud härra siseministrile tugeva stressiseisundi, kui kutsus läbi lennujaama translatsioonivõrgustiku herr Lutsenkot (her tähendab vene keeles ka mehe suguelundit) kolmandasse terminali.

Pärast väidetavalt alkoholivaba õlle joomist eriti tundlik siseminister solvus, kuuldes, et teda peetakse elundiks ning terminaatoriks (pressiesindaja sõnade järgi) ning otsustas enda õiguste kaitsele asuda. Esialgne verbaalne heitlus muutus peale turvameeste ja politsei saabumist füüsiliseks. Pressiesindaja sõnade järgi algatas minister Lutsenko operatsiooni «Hüpe vabadusse».

Vaenlast, st politseinikke mobiiltelefoniga loopides üritas vapper demokraatia eest võitleja tagada endale juurdepääsu politsei käsirelvale ehk püstolile. Püstol oleks omakorda andnud talle juurdepääsu püstolkuulipildujale ning viimasega oleks juba lihtne võtta oma valdusesse lennujaama relvahoidlas asuv kuuetoruline kuulipilduja Vulcan (analoogiline relv oli Arnoldil filmis «Terminaator»). Vulkaan omakorda oleks olnud vajalik mõne lennuraja oma kontrolli all hoidmiseks kuni ministrile kodusest Ukrainast abiväed saabuvad ja ta turvaliselt kodumaale toimetavad.

Seoses mobiiltelefonide vähesusega oli minister sunnitud ülekaalukatele jõududele alla vanduma ning raudus kätega veetma mitu tundi kohaliku liidumaa siseministri püstolitoru ees, kuuldes kolleegi suust korduvalt, milline herr ta ikkagi on.

Lisaks muule ülekohtule olevat Lutsenkot kinnipidanud politseinikud enne operatsiooni kaheksakesi ära joonud kuus liitrit albaanlastel rekvireeritud schnapsi. Seetõttu peeti sündmuskohal valitsenud alkoholihaisu eksikombel ministri suust pärinevaks. Lennujaama baarimees olevat peale piinamist tunnistanud, et ta müüs ministrile tavalise õlle pähe alkoholivaba õlut, välistades seega versiooni nagu oleks minister olnud purjus.

Pressiesindaja sõnavõtuga saab vahetult tutvuda allpool oleval videol. Alguses on natuke ukrainakeelset juttu, siis läheb edasi puhtas vene keeles.

Mine tea, kui näiteks Henrik Normann oleks enne Muposse pressiesindajaks minekut natuke tõeliste proffide töövõtteid õppinud, siis ei olekski tema karjäär pressiesindajana nii kuulsusetult lõppenud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles