Kaheaastane inglise tüdruk valiti tarkurite klubisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike inglise tüdruk valiti briti tarkade klubisse.
Väike inglise tüdruk valiti briti tarkade klubisse. Foto: Panther Media/Scanpix

Kaheaastane inglise tüdruk on üks noorimaid liikmeid ülikõrge intelligentsiga inimesi koondavas Mensa ühingus.


Grimsbys elav Beatrix Townsend võeti ühingu liikmeks siis, kui ta oli teinud läbi psühholoogi antud testi. Tol hetkel oli tüdruk kaks ja pool aastat vana, kirjutab Daily Mail. Tüdruku IQ suuruseks on antud 136.

Tüdruku ema sõnul oli juba varakult näha, et laps on oma vanuse kohta arenenud. Ta hakkas lauseid moodustama juba siis, kui teised lapsed veel sõnugi öelda ei osanud.

Beatrix tundis tähti juba enne oma teist sünnipäeva, kuid kõige rohkem paistab ta silma oma arvutioskusega. Ta oskab järgida põhilisi juhtnööre ning juhib hiirt sama osavalt kui teismeline.

Ema sõnul on neil kombeks nalja visata, et küllap tüdruk ühel heal päeval end ka Pentagoni sisse häkib.

Vaatamata kõrgele IQ-le on Beatrix täiesti normaalne väike tüdruk, tema lemmikkangelane on Angelina Ballerina ja üle kõige armastab ta ema kaisus istuda.

Briti Mensa ühingu kõige nooremaks liikmeks on Londoni tüdruk Elise Tan-Roberts, kes oli liikmeks saades kaks aasta ja neli kuud vana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles