Rakvere teater näitab Ugalas uuslavastusi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kivirähki «Kaelkirjak» on lugu fantaasiatest.
Andrus Kivirähki «Kaelkirjak» on lugu fantaasiatest. Foto: Roomet Villau

Nelja- ja naljapäeval, 1. aprillil mängib Rakvere teater Ugalas oma kaht värskemat lavastust.


Kell 12 saavad väiksemad teatrivaatajad Ugala väikses saalis osa Andrus Kivirähki lasteloost «Kaelkirjak».


Selle on dramatiseerinud, lavastanud ja kujundanud Marion Undusk, kes õpib Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia lavakunstide osakonnas. «Kaelkirjak» on tema diplomitöö.



Marion Undusk ütles, et Andrus Kivirähki lastelugude huumor ja dialoog ning väike pahelisus meeldivad talle väga. «Mind veetles, millest see lugu oli: sellest, kuidas laps fantaseerib ja mida ta kokku suudab mõelda. Ükski täiskasvanu ei suuda nii avaralt ja isegi hullumeelselt mõelda.»



«Kaelkirjak» on lugu väikesest tüdrukust Kaist, kellel on kodus oma toas täiesti tema enda maailm, kus kõik on võimalik. Animatsioonid on lavastusele teinud Magnus Vulp ning mängivad Natali Lohk, Anneli Rahkema, Erni Kask ja Tarvo Sõmer.



Õhtul kell 19 jõuab viljandimaalasteni üks West Endi ja Broadway viimaste aastate suuremaid hitte, auhindu pälvinud spioonikomöödia «39 astet».



See ülikiirete pööretega koomiline ja romantiline seikluslugu põhineb John Buchani kriminaalromaanil ja selle järgi vändatud Alfred Hitchcocki filmil. Lavaversiooni autori Patrick Barlow soovil mängitakse kogu lugu ära vaid nelja näitlejaga.



Loo on lavastanud Kati Kivitar. 39 rolli esitavad Liisa Aibel, Velvo Väli, Peeter Rästas ja Üllar Saaremäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles