Legendaarne Peterburi tenor esineb Pärnus

, laulja ja literaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikrofon.
Mikrofon. Foto: Internet

Nädalavahetusel esineb Pärnus ja Sindis Peterburi tunnustatud ooperisolist, Venemaa rahvakunstnik, Valgevene ja Poola teeneline kunstnik professor Aleksandr Dedik.


1945. aastal Taškendis sündinud Dedik alustas oma karjääri Minski ooperiteatris. Sellele järgnes 30 aastat solistitööd ühes legendaarsemas Vene ooperimajas – Peterburi Maria teatris, mille lavalaudadel on Dedik loonud üle 60 meeldejääva rolli. Ta on üks esimesi dramaatilisi tenoreid Nõukogude Liidus, kes laulis Richard Wagneri muusikat.



Eesti ja Pärnuga seob Dedikut pikaajaline loominguline koostöö. Korduvalt on ta esinenud Tallinnas rahvusooperis Estonia, samuti Pärnus nii soolokavadega kui kontsertprogrammides.



2003. aastal võttis Dedik osa III Klaudia Taevi nimelise rahvusvahelise noorte ooperilauljate konkursi žürii tööst.



Dediku kontserdid algavad 26. märtsil kell 18 Sindi seltsimajas ja 29. märtsil kell 19.30 Tervise kultuurikeskuses. Kaasa teevad tema õpilased sopran Maria Zaretskaja ja bariton Dmitri Makarov, klaveril saadab soliste Katrin Peitre.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles