Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Filmimaailma tibusid loetakse pärast esimest nädalavahetust

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kris Taska
Kris Taska Foto: Elu24

Teisipäeval esilinastus Moskvas Eesti-Vene ühisfilm «Phobos» täissaalile.


Produtsent Kris Taska läks enne linastust lavale külma närviga. «Enne esilinastust ei närveeri ma enamasti kunagi,» rääkis Taska. «Kõige põnevam moment on siis, kui selguvad esimese nädalavahetuse vaatajanumbrid. Siis selgub filmi saatus ja see, kas investorid tegid õige panuse.»

«Eestist on mul raske Vene turgu hinnata ja ennustada, aga me oleksime väga õnnelikud, kui kogu kinokassa tooks meile neli miljonit dollarit.»

Esietenduse-eelsest külmast kõhust hoolimata oli filmijärgsel peol Moskva kesklinna ööklubis raske leida õnnelikuma näoga inimest kui Kris Taska. Heitnud endalt eestlaste kaubamärgiks peetava tagasihoidlikkuse, kallistas ja musitas ta ennastunustavalt kõiki filmiga seotud inimesi.

«Phobose» eelarve oli kaks miljonit dollarirt, filmi õigused jagunevad võrdselt vene staarrežissööri Fjodor Bondartšuki firma Art Pictures Group ja Taska Filmi vahel.

Tagasi üles