Alice seikleb imedemaal

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alice asub fantastilisele teekonnale, et leida oma tõeline saatus ning teha lõpp Punase Kuninganna (Helena Bonham Carter) hirmuvalitsusele.
Alice asub fantastilisele teekonnale, et leida oma tõeline saatus ning teha lõpp Punase Kuninganna (Helena Bonham Carter) hirmuvalitsusele. Foto: Internet

Viljandi kinos Rubiin jookseb 26. märtsist 1. aprillini kella 19 fantaasiafilm "Alice Imedemaal".


Alice (Mia Wasikowska) on 19-aastane neiu, kes pöördub tagasi kummalisse maailma, kuhu ta sattus esmakordselt noore tüdrukuna, kohates üle pika aja jälle oma lapsepõlvesõpru: Valge Jänes, Kiigajon ja Käägajon, Unihiir, Tõuk, Irvik-Kass, ning loomulikult Kübarsepp (Johnny Depp).



Alice asub fantastilisele teekonnale, et leida oma tõeline saatus ning teha lõpp Punase Kuninganna (Helena Bonham Carter) hirmuvalitsusele.

Suurejooneline seiklusfantaasia "Alice Imedemaal" on mõtteliseks järjeks Lewis Carrolli kirjandusklassikasse kuuluvatele raamatutele "Alice Imedemaal" (1865) ning "Alice peeglitagusel maal ja mida ta seal nägi" (1871).

Osatäitjate hulka kuuluvad Johnny Depp ("Kariibi mere piraadid"), Anne Hathaway ("Printsessi päevikud"), Helena Bonham Carter ("Charlie ja shokolaadivabrik"), Crispin Glover ("Tagasi tulevikku"), Michael Sheen ("Frost/Nixon"), Alan Rickman ("Harry Potter"), Matt Lucas ("Little Britain") jpt. Lavastajaks meisterlik jutuvestja Tim Burton ("Edward Käärkäsi", "Charlie ja shokolaadivabrik").

Eestikeelses versioonis annavad oma hääle tegelastele Andrea Miku, Priit Võigemast, Evelin Pang, Taavi Eelmaa, Ivo Uukkivi, Tõnis Mägi, Indrek Ojari, Marika Korolev, Tambet Tuisk, Uku Uusberg, Maria Klenskaja, Egon Nuter, Aarne Üksküla, Mirtel Pohla, Jaan Rekkor, Margus Prangel, Anne Paluver, Anne Reemann, Veiko Tubin, Mari-Liis Lill, Hans Kaldoja, Kristiine Truu, Tõnu Piibur ja Erki Aule.

Dublaaži režissööriks oli Veiko Anvelt („Jääaeg 3", „Üles" jpt.). Filmi eestikeelne versioon valmis helistuudios Orbital Vox.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles