Vabaajakeskuses jätkub loengusari subkultuuridest

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amsterdami hipikommuuni baar.
Amsterdami hipikommuuni baar. Foto: ELO HERMANN/PM/EMF

Möödunud aasta lõpul menukaks osutunud loengusari “Subkultuuride lood” jätkub 31. märtsil Pärnu noorte vabaajakeskuses hipide-teemalise loenguga.



Uus kaheksast loengust koosnev tsükkel on ürituse korraldaja Kaarel Lepingu ütlust mööda novembris-detsembris vabaajakeskuses peetud loengute loomulik jätk. “Jäid ju esimese kaheksa käsitletud teema seast välja paljud huvitavad teemad ja filmid, mida võiks laiemale avalikkusele tutvustada,” põhjendas ta.



Uue tsükli avab 31. märtsil kell 19 loeng, mille teema on hipid. Loengu lõpus on huvilistel vaadata dokumentaalfilmi “Hippies”, mis räägib Ameerika hipide subkultuuri tekkest, arengust ja väljasuremisest. Film on inglise keeles.



7. aprillil saab kuulata loengut satanismist, 14. aprillil tuleb jutuks anarhism ja 21. aprillil on kavas tänavajõukudest kõnelev loeng “Gängid”. Järgneva nelja loengu ajakava on veel lahtine, kuid üks loeng on plaanis pühendada Eesti ühiskonnas noorte seas populaarsele emo subkultuurile. Teine kindel loeng on vangla subkultuuri teemaline, mille ilmestamiseks on kasutatud Eestitki puudutava Vene vangla tätoveeringutest rääkiv dokumentaalfilm.



“Subkultuuride lood” on Pärnu noorte vabaajakeskuse ruumes toimuv tasuta loengusari, mille eesmärk on tutvustada igas vanuses huvilistele subkultuure, seletades lahti nende tekke ja olemuse. Iga loengu lõpus on temaatiline film, millele järgneb vabas vormis arutelu.



“Et subkultuuridest on saanud suur osa meid ümbritsevast, laiendab neil teemadel rääkimine oluliselt inimeste silmaringi ja ehk aitab kaasa suuremale tolerantsusele,” ütles Leping. “Subkultuuride ilmutatavad märgid ei pruugi olla esmapilgul mõistetavad ja hea on teada, mis on nende märkide põhjus.”



Oodatud on igas vanuses huvilised ja subkultuuride endi esindajad, kes võivad samuti sõna võtta ja edendada üldist arutelu.



Novembris ja detsembris peetud kaheksas loengus käsitleti niisuguseid subkultuure nagu skinheadid, punk, hiphop, heavy metal, grafiti jt.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles