Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Rahvuslik einepirukas

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Rahvuslik einepirukas
Rahvuslik einepirukas Foto: Sille Varblane

Piruka põhjaks tee eelkergitusega pärmitainas.


Eelkergitusega pärmitainas

Soojenda 0,5 l piima käesoojaks (pigem olgu jahedam kui kuumem, liiga kuumaga ei hakka pärm kergitama), lisa 1,5 dl suhkruga segatud 50 g pärmi ja 400 g jahu.

Sega lusikaga läbi ja jäta 20 minutiks kaetult kerkima. Võta juba munad ja õli külmkapist välja soojenema.

Peale seda lisa tainale 2 lahtiklopitud muna, 1,5 tl soola, umbes 450 g jahu, 1, 5 dl õli.

Sega mikseri tainakonksudega kuni moodustab nõu keskel palli. Lase kerkida kinni kaetult soojas kohas, mitte kuuma pliidiplaadi peal, pigem kuuma pliidiplaadi kõrval või radika peal, kuni tainaskerkib vähemalt kahekordseks (umbes 1 tund). Õhukindlalt, näiteks toidukilega kaetult kerkib tainas kiiremini!

Kate

1 karp kodujuustu
puhastatud vürtsikilusid
2 hakitud sibulat (1 valge, teine punane)
5 keedetud muna
marineeritud kurke

Kata tainas hakitud muna ja kodujuustuga, laota peale hakitud sibulad, kilufileed ja marineeritud kurgid.

Küpseta 200-kraadise ahju keskmises osas, kuni tainaosa oli pruun nii pealt kui alt.

http://www.toidupildid.blogspot.com

Copy
Tagasi üles