Facebookil ja süüfilisse nakatumisel on seos?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebookil ja süüfilisse nakatumisel on seos?
Facebookil ja süüfilisse nakatumisel on seos? Foto: AP/Scanpix

Suurbritannias tehtud uuring näitas, et Facebookil ja süüfilisse nakatumisel võib seos olla.

Sunderlandis, Durhamis ja Teesside`is kasutatakse  Facebook suhtlusportaali kõige enam, neis piirkondades on aga täheldatud ka süüfilisse nakatumise tõusu, kirjutab Daily Mail.

Terviseekspertide arvates leitakse suhtlusportaali kaudu endale üha uusi üheöö seksipartnereid, kellega ei harrastata turvaseksi.

Teesside`i tervishoiuametniku Peter Kelly sõnul näitab süüfilisse nakatumine kasvutendentsi kõige enam just 20. eluaastate alguses naiste seas.

«Suhtlusleheküljed kergendavad seksipartnerite leidmist. Tavaliselt seksitaks internetist leitud partneriga vaid korra, arvestamata, et üheöösuhe võib mõne suguhaiguse kaasa tuua,» lisas ekspert.

Facebooki esindaja sõnul suhtlevad inimesed seal omal vastutusel ning peaksid olema ettevaatlikud, eriti veel kui soovitakse silmast-silma kohtuda ja seksida.

Süüfilis on üle maailma levinud ohtlik nakkushaigus, mis tavaliselt levib sugulisel teel ja kahjustab paljusid elundkondi, kaasa arvatud nahka, südant, luustikku ja närvisüsteemi.

Tekitajaks on mikroob Treponema pallidum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles