Rajaleidaja aitab tulevikuplaane seada

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portaalist saabi infot õppimise kohta.
Portaalist saabi infot õppimise kohta. Foto: www.rajaleidja.ee

Koolivaheajal toimuvad paljudes kutse- ja kõrgkoolides lahtiste uste päevad.

Rajaleidja koondas õppeasutuste lahtiste uste päevad terviklikuma ülevaate saamiseks kokku, mis on leitavad kuupäevalises järjekorras ühtsest tabelist.


Samuti aitab Rajaleidja sobiva kooli leidmisel. Kutsekoolide andmebaasist on võimalik otsida kooli eriala ning õppetaseme kaudu.

Kõrgkoolide tabel sisaldab kõiki Eesti kõrgkoole, sh on iga kooli juures link sisseastuja rubriigi juurde, et õpilane leiaks üles õpetatavad erialad ja sisseastumistingimused.

Väga oluline on omada ettekujutust õpitavast erialast. Enne lõplikku otsuse tegemist tuleks tutvuda põhjalikult valitava eriala õppekavaga, vastuvõtutingimuste ning õpitavate ainetega.

Koolivaheaga võib kasutada ka eksamiteks valmistumiseks. Rajaleidja annab nõu, kuidas eksamiteks valmistuda ning mida teha näiteks kui eksamid ajavad närvi. Eksami õnnestumise märksõnad on tegelikult lihtsad: teadmised, ettevalmistus, enesekindlus ja eksamite korralduse reeglite tundmine. Samuti on portaalist leitavad varasemate aastate riigi- ja lõpueksamite materjalid.

Kui noorel on tekkinud mingi konkreetne küsimus seoses tulevikuplaneerimisega, millele ta pole vastust leidnud, siis saab Rajaleidjale infopäringu saata. Käesoleva aasta esimeses kvartalis on portaalile saabunud ligi 80 päringut nii Eestis kui ka välismaal õppimise ja töötamise teemadel.

Küsimused on olnud nii konkreetseid ameteid ja erialasid puudutavad kui ka laiemat laadi, kus tuntakse muret oma tuleviku pärast, kuna konkreetseid edasisi plaane pole veel jõutud välja selgitada.

Lisaks võib näiteks koolivahejalal külastada kutsevõistlusi, osa võtta mitmetest konkurssidest ning tutvuda erinevate ametitega - kogu info on leitav Rajaleidja portaalist www.rajaleidja.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles