Austraalia peaministri esivanemad olid vargad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia peaminister Kevin Rudd
Austraalia peaminister Kevin Rudd Foto: AFP / Scanpix

Austraalia peaministri Kevin Ruddi esivanemate seas oli mitmeid vargaid.

Kõige kuulsam neist on esiema, kes saadeti 12-aastaselt Suurbritanniast

Austraalia sunnitöökolooniasse, kirjutab abc.net.au.

 

Selline fakt koorus päevavalgele kui Austraalia mormoonikirik uuris peaministri sugupuud.

 

Eile esitles kiriku esindaja uuringut peaministrile.

Enamik austraallastest võib oma esivanemate seast leida vargaid ja kurjategijaid. Veel hiljuti pidasid austraallased kurjategijatest esivanemaid häbenemisväärseteks, kuid nüüd on hakatud üha rohkem oma sugupuid uurima.

Ruddi viis põlve tagasi elanud esiema Mary Wade elas Suurbritannias vaesuses ja hankis elamiseks vajaliku kerjates ja tänavaid pühkides.

1788. aastal varastas 12-aastane Mary koos kaaslasega ühe tüdruku kleidi ja aluspesu. Tüdruk mõisteti järgmise aasta jaanuaris surma, kuid karistust kergendati ja ta saadeti koos 200 ülejäänud naisvangiga Austraaliasse.

Ruddi neli põlve tagasi elanud esiisa Thomas Rudd mõisteti 1801. aastal Austraaliasse asumisele. Nimelt varastas mees koti suhkrut. Thomas Rudd abiellus Austraalias Mary Cable`iga, kes oli samuti varguse eest Suurbritanniast välja saadetud.

Esimesed Suurbritannia kolonistid saabusid Austraaliasse 1788. aastal ja asutasid seal sunnitööliste koloonia. Üle 600 000 vangi saadeti Briti saartelt Austraaliasse, enne kui vangide saatmine 1868. aastal lõpetati.

Vabad sisserändajad hakkasid Austraaliasse saabuma 1793. aastast. 1850 anti asundusele omavalitsus. Aastast 1901 Briti impeeriumisse kuuluv riik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles