Jüripäeval valitakse Paides parim leib

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulluste jüripäevapidustuste ajal maitseisid konkursile toodud leibu nii linnarahva, kaugemalt tulnud laadakülalised kui ka Paide kuningad.
Mulluste jüripäevapidustuste ajal maitseisid konkursile toodud leibu nii linnarahva, kaugemalt tulnud laadakülalised kui ka Paide kuningad. Foto: Alo Aasma

Paide linnavalitsus kuulutab koduse leivateo populariseerimiseks juba teist aastat välja konkursi Paide parima koduleiva leidmiseks ning kutsub kõiki leivategijad üles leiba küpsetama ning neid 24. aprilli jüripäevapidustuste raames korraldatavale konkursile tooma.

Paide linnapea Kersti Sarapuu sõnul soovib linnavalitsus seeläbi teadvustada leiva kui ühe peamise toiduaine tähtsust ning populariseerida kodust leivategemist. „Eelmisel aastal ülimenukaks osutunud
koduleivaküpsetamise konkurss annab kinnitust, et aastasadu meie esivanemate toidulaual peamiseks toiduaineks olnud leiva valmistamisoskus ja -traditsioonid ei ole mitte hääbumas vaid vastupidi, aina
populaarsemaks muutumas," rääkis Sarapuu.

Paide parima leiva valmistamisele on lisaks paidelastele oodatud kaasa lööma ka kõik teised väärt oskusi omavad eestimaalased. Konkursil osalemiseks tuleks kaks leivapätsi toimetada Paide raekotta 24. aprilli
hommikuks, mil Paide keskväljakul ning selle ümbruses algavad jüripäevapidustused,
Eelmisel aastal toodi Paide parima kodusvalmistatud leiva konkursile ligemale 20 erinevat sorti kodusvalmistatud leiba üle Eesti - Pärnust, Tallinnast, Tartumaalt, Elvast, Tamsalust, Väätsalt, Sargverest, Tarbjalt, Järva-Jaanist ning Paidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles