Pärnakad kavandavad enneolematut paadimatka

Raavo Raadik
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa mehed korraldavad jüripäeval ligi 70 kilomeetrise paadimatka Türist Torini.
Pärnumaa mehed korraldavad jüripäeval ligi 70 kilomeetrise paadimatka Türist Torini. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Tartu maratoni ja Erna retke kõrval plaanivad Pärnumaa mehed mittetulundusühingust Matkahunt kolmandat samaväärset mõõduvõtmist: ligi 70kilomeetrist paatidel jüripäeva võistumatka Türist Torini.


MTÜ Matkahunt üks asutajatest Koit Raud rääkis, et idee paadimatk korraldada sündis neil lihtsalt: "Eesti on rahvusvaheliselt tuntud mitmesuguste võistluste kaudu.

Teatakse näiteks Tartu maratoni ja Erna retke. Arutasime isekeskis, et meil on siin suurepärased tingimused just paadimatka korraldamiseks. Edasi tulid mehed juba kokku, tegime MTÜ ja nii see ettevõtmine alguse sai."

Matk peaks saama traditsiooniks

Raud kinnitas sedagi, jüripäevane paadimatk on MTÜ-l kavas muuta iga-aastaseks traditsiooniks. "Muidugi ei tahaks juba ette ära sõnuda, kuid selline kava meil on.

Oleme arvamusel, et vapraid, tugevaid ja oma võimeid proovile panna tahtvaid mehi on meil küllalt, samal ajal on kevadine jõgigi omaette vaatamisväärsus. Tulla võivad kõik. Kõik, kes julgevad," ütles Raud.

Süsta-, kanuu- ja paadimatkajatele teekonda ettevalmistav Asso Kommer lisas, et matk kui selline ei tule kergete killast.

"Muidugi on jõele oodatud kõik soovijad," ütles Kommer. "Siiski tuleks enne otsuse tegemist mõelda, kas füüsilised võimed peavad ikkagi sellisele pingutusele vastu. Distants on siiski pikk ja nõuab osalejatelt suurt vaeva. Seda enam, et vahemaa tuleb läbida vähemalt ühe päeva jooksul. Usun, et kiiremad saavad hakkama viie kuni seitsme tunniga."

Võistlusteekonda lähemalt kirjeldades lausus Kommer, et stardipauk antakse 24. aprilli hommikul kell kaheksa Türi- Allikult, start antakse elavas järjekorras, tunni aja jooksul.

Teekond nõuab pingutust

"Türi-Allikult liigutakse Pärnu jõge mööda allapoole, lõunapaus on Kurgjal, kontrollpunkte on kolm, kus märgitakse vaheajad. Finiš on Tori vallas Randiväljal.
Pesemine ja einestamine on Klaara-Manni talus.

Peakorraldajad Raud, Kommer ja Iivi Ilja väitsid ühest suust, et tulu ettevõtmisega teenida ei kavatseta, matka teenindav personal, kohtunikud ja teised asjaosalised aitavad üritusele kaasa vabatahtlikult.

Rada, õigemini jõge julgestavad skaudid. Skaudid on abiks ka joogi- ja toitlustuspunktides. Nõuks ja toeks on Türi ja Tori vald, auhinnad on võitjatele välja pannud ettevõtjad. Osalemistasu kulub matka korraldamise ja toitlustamisega kaasnevateks kulutusteks.

Täpsemat infot matkale registreerimise ja osalemistasude kohta leiavad huvilised MTÜ Matkahunt kodulehelt internetis aadressil www.matkahunt.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles