Algab naivistliku kunsti võistlus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani huvikool kuulutab Paul Kondase 110. sünniaastapäeva puhul välja naivistliku kunsti võistluse «Nii nagu Kondas», kuhu oodatakse töid Suure-Jaani valla lastelt, noortelt ja täiskasvanutelt.
Suure-Jaani huvikool kuulutab Paul Kondase 110. sünniaastapäeva puhul välja naivistliku kunsti võistluse «Nii nagu Kondas», kuhu oodatakse töid Suure-Jaani valla lastelt, noortelt ja täiskasvanutelt. Foto: Ove Maidla

Suure-Jaani huvikool kuulutab Paul Kondase 110. sünniaastapäeva puhul välja naivistliku kunsti võistluse «Nii nagu Kondas», kuhu oodatakse töid Suure-Jaani valla lastelt, noortelt ja täiskasvanutelt.


Paul Kondas oli Suure-Jaani kooliõpetaja, koolijuht ja kultuurielu edendaja. Ta kirjutas luuletusi ja näitemänge, mängis mitut muusikainstrumenti, tundis huvi fotograafia vastu ning oli kirglik kala- ja jahimees.



Kondas uskus, et kunst teeb inimese heaks, ja tegeles sellega eluaeg. Tema naivistlik looming sündis enamasti tema pensionieas, 1950. aastate keskpaigast 1980. aastate alguseni. Iga maali saatis mõni lugu, mis oli autori peas keerelnud teinekord aastaid. Nii on kõigi võistlusel osalejate ülesanne mõelda välja lugu ja maalida see.



Akrüül-, guašš- või õlimaal, mille maksimaalne suurus on 130x110 sentimeetrit, peaks olema tugeval alusel või lõuendil. Iga töö tagaküljele tuleb kirjutada pealkiri, autori ees- ja perekonnanimi, vanus, kool, juhendaja nimi, kodune aadress ja telefon.


Arvestust peetakse neljas vanuseastmes: 7-11-, 12-14- ja 15-18-aastased ning täiskasvanud. Auhinnad on iga vanuserühma kolmele paremale.



Tööde esitamise tähtaeg on 7. mai. Need palutakse saata või tuua Suure-Jaani huvikooli aadressil Nurme tänav 5, 71502 Suure-Jaani.



Saabunud maalidest tehakse Suure-Jaani kultuurimajas näitus, mis avatakse mais huvikooli kevadpeol.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles