Aidas linastub «Welcome»

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Welcome»
«Welcome» Foto: Kaader filmist

Viljandi pärimusmuusika aida väikses saalis saab 30. märtsil kell 18 vaadata eelmisel aastal Euroopa Parlamendi filmipreemia LUX pälvinud prantsuse filmi «Welcome».


Filmi toob huvilisteni Euroopa Parlamendi infobüroo ja seanss on tasuta.

Filmi peategelane Bilal on 17-aastane kurdi noormees, kes pärast oma tüdruksõbra Mina emigreerumist Iraagist Inglismaale otsustab võtta ette teekonna läbi Euroopa, et neiuga taas kokku saada. Paraku õnnestub noormehel jõuda vaid Calais'ni. Bilali ja Mina vahel laiub dokumentideta noormehele ületamatuna näiv La Manche. Bilalil sünnib plaan ületada maailma tihedaima liiklusega väin iseseisvalt, ujudes.

«Welcome» on võitnud arvukalt auhindu rahvusvahelistel festivalidel. See on Prantsusmaa filmipreemia César nominent viies peakategoorias ning pärjati eelmise aasta sügisel Euroopa Parlamendi filmipreemiaga LUX. Eestis linastus see esimest korda 2009. aasta PÖFF-il.

«Welcome»
Prantsusmaa, 2009
Režissöör Philippe Lioret
Osades Vincent Lindon, Firat Ayverdi, Audrey Dana ja teised.
Subtiitrid inglise ja saksa keeles
Pikkus 110 minutit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles