Noored moeloojad selgitavad parimat

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese konkursi „Pärnu noormood” võitis võitis Saaremaa ühisgümnaasiumi kümnenda klassi õpilase Teele Koeli kollektsioon Cocoon.
Esimese konkursi „Pärnu noormood” võitis võitis Saaremaa ühisgümnaasiumi kümnenda klassi õpilase Teele Koeli kollektsioon Cocoon. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeval, 27. märtsil kell neli algab Port Artur 2 aatriumis moedisainerite üleriigiline konkursi „Pärnu noormood" lõppvoor.


Kunagisest Pärnu maakondlikust ettevõtmisest „Koolimood" välja kasvanud üritus toimub sellisel moel teist korda, esimese, 2008. aasta sügisel aset leidnud võistluse võitis Saaremaa ühisgümnaasiumi kümnenda klassi õpilane Teele Koel kollektsiooniga "Cocoon".

Tänavu konkureerib konkursi finaalis tosin kollektsiooni, nende autorite hulgas on ka tunamullusel võistlusel osalenud noori: 2008. aastal tähelepanu äratanud Taavi Tiidt Tartu Descartes'i lütsumist tuleb seekord võistlustulle kahe koguga, veel on võistlejaid Tallinnast, Viljandist, Hiiumaalt, Saaremaalt, Harjumaalt ja loomulikult Pärnust.

Eelvoorus esitasid konkursil osalejad korraldajatele kavandid kahest kollektsiooni kuuluvast kostüümist ning nende loomisel kasutatud materjalide tutvustuse ja kollektsiooni idee iseloomustuse.

Nii nagu oli lai rõivakogude teemade ring, oli väga pikk tööde valmistamiseks kasutatud materjalide loend: lateks, pits, paber, trükimustrid, poroloon, vill, omavalmistatud ehted.

Moedisainerite konkurss „Pärnu noormood" toimub kahes kategoorias: 12aastased ja vanemad koolinoored ning juba professionaalsed disainerid, juurdelõikajad, õmblejad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles