Maria Viidalepa moekiri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JEAN PAUL GAULTIER

Tintjas ihukunst kui aksessuaar



Et kevadsuvise moega saabuva minitrendi tõttu hoitakse kangast kokku rohkem kui varem, on disainerid asunud jagama soovitusi ihu kaunistamiseks. Moes on tätoveeringud! Siiski mitte need, mis püsivalt ihu sisse jäävad.



Oma värskemates kollektsioonides esitlevad nii Chanel, Rodarte kui ka Jean Paul Gaultier tintjaid kehakaunistusi kui erilisi aksessuaare. Chanelile iseloomulikud pärlid-ketid-prossid on sel kevadel omandanud uue vormi mittepüsivate tätoveeringute näol nii randmeil kui ka reitel.



Chaneli peatselt müüki tulevad kehakaunistused kujutavad naiselikku lilleornamenti, pärleid ja ka Chaneli logo. Rodarte on ammutanud inspiratsiooni Uus-Meremaa maooride traditsioonilistest kehamaalingutest, Gaultier’ habrastele modellidele lisab kontrasti gängilik tattoo-sümboolika. Marchesa mustrilised sukkpüksid on aga nutikas alternatiiv nii henna- kui ka püsitätoveeringutele.



Kuigi püsitätoveeringud pole endiselt modellidele soovitatavad, leidub näiteks Los Angeleses tööd ka neile modellidele, kelle keha kaunistavad nahaalused tindijoonistused. Üheks tattoo-modelle vahendavaks agentuuriks on Californias TattooedDivas.com. Üsna tihti oodatakse neilt modellidelt pin-upilikku sensuaalsust ja neid vajatakse enamasti keha paljastavate fotosessioonide, reklaamtööde või öiste klubishow’de jaoks.



Hollywoodi lühikesel bulvaril asub järjestikku seitse tattoo-salongi, kus turist saab lasta endale kiirelt ja odavalt suveniirtätoveeringu teha. Tõeliste tattoo-kunstnike seas tõstetakse aga esile Bob Tyrelli tööd (bobtyrell.com).



Uurides kohalikest salongidest praeguste tätoveeringutrendide ja nõudluse kohta, saan teada, et tattoo-kunsti hetke kuumim trend on pin-up. Lisaks mõjutab üleüldine mood tugevalt klientide soove ja seetõttu on naiste seas peale tavapärase südame, lille ja lemmiklooma sümboolika populaarsed kauni karvkattega kiskjate mustrid, paabulindude sinakas-roheline sulestik ja... Chaneli logo.



mariaviidalepp.wordpress.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles