„Muusikamoosi” kroonib uhke lõppkontsert

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muusikakooli õpilased Epp Põhjala (esiplaanil flöödiga) ja Lisann Aljaste.
Pärnu muusikakooli õpilased Epp Põhjala (esiplaanil flöödiga) ja Lisann Aljaste. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Reedel, 19. märtsil kell 18 Pärnu kontserdimajas algava laste ja noorte muusikafestivali „Muusikamoos" lõppkontsert on kummardus kodulinna muusikakoolile.

Pärnakatele ja loomulikult ka mujalt rahvale musitseerivad kooli praegused ja kunagised õpilased, esmaettekandele tuleb spetsiaalselt Pärnu muusikakooli juubeliks loodud teos.


Pärnu muusikakooli ja Pärnu Filharmoonia ühiskontserdi avab Mart Siimeri komponeeritud teos „Avamäng ja hommik Pärnu jõel keelpillidele ja klaverile", mis valminud muusikakooli 65. sünnipäevaks. Uvertüüri esitab Pärnu muusikakooli keelpilliorkester, helitöö väga nõudlik klaveripartii kõlab muusikakooli kontsertmeistrilt Reet Ruubelilt.

Pärnu muusikaakooli praegusest paremikust astuvad kontserdil solistidena üles Regina Mänd, Laur-Juhan Luuk, Mai-Liis Pukk, Maris Jürgenson, Hanna Mathilda Metshein, Raido Lill, Liisa Veri, Chris Sommer ja Rauno Pella.

Noortel, ent juba kogenud artistidel jätkub oma kooli iseloomustamisel vaid häid sõnu.
„Oleme kaks väga energilist noort muusikut, kes pea kogu oma vaba aja saadavad mööda koos muusikaga kas muusikakoolis või kontsertidel," tõdesid Maris Jürgenson ja Hanna Mathilda Metshein. „Õpetaja Marju Mäe käe all õpime flööti seitsmendat aastat, tema juhendab ka meie flöödiansamblit, peale selle mängime muusikakooli puhkpilliorkestris. Muusikakool on meile nagu teine kodu."

Pärnu muusikakoolis vioolat ja viiulit õppinud Raido Lill aga peab muusikat enda jaoks eluliselt oluliseks.

„Olen muusikaga rännanud just seal, kus muusikat kõige rohkem on vaja läinud. Muusika on minu jaoks õige elu, sest boheemlasliku iseloomu tõttu ei suuda ma elada reaalsuses, kus paljud asjad tunduvad vahel minu jaoks liiga võõrad ja igavad, et neid omaks võtta," rääkis noor pillimees. „Muusika on minu jaoks olulisem kui miski muu: kas on mul maja, oma tuba, riideid, toitu või midagi muud materiaalset - see ei ole minu jaoks tähtis, kui elan ühes muusikaga."

Et Pärnu muusikakool ka järgmised 65 aastat noori andeid koolitab, selles ei kahtle keegi. Peaaegu kõik reedesel kontserdil kaaslinlastele musitseerivad noored lubavad oma tuleviku siduda just muusikaga. Nagu need kooli vilistlased, kes mängivad tänavuse „Muusikamoosi" lõppkontserdil oma muusikutee alguses soliste saatvas Pärnu linnaorkestris.

Kontserdil esinevat Pärnu linnaorkestrit juhatab Lukas Groen. Kontserdi täpsemat kava on lugeda filharmoonia.parnu.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles