Gotan Project tuleb taas Tallinna

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gotan Project
Gotan Project Foto: RAIVO TIIKMAA/POSTIMEES.

Juba vähem kui kuu aja pärast, 13. aprillil esineb Tallinnas, Nokia Kontserdimajas palavalt armastatud Prantsuse klubitango bänd Gotan Project.


Gotan Project on ehedat Argentina tangot ja klubimuusikat miksiv kolmemehe-bänd Pariisist. 2003. aastal andis bänd Tallinna Näituste Hallis tormilise ovatsiooniga lõppenud kontserdi. Nüüd astob Gotan Project Tallinnas üles oma nädal enne kontserti ilmuva albumi «Tango 3.0» raames.

Kuigi kontsertidel on Gotan Projectil tavaliselt laval kaasas hulk fantastilisi muusikuid, moodustavad bändi tuumiku kolm prantsuse muusikut-produtsenti: Phillippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff ja Christoph H. Muller. Läbilöögi saavutasid nad oma albumiga «La Revancha Del Tango» (XL) 2001. Kaks aastat hiljem valiti nad BBC Radio 3 maailmamuusika auhinna saajateks «uue tulija» kategoorias ning nomineeritud olid nad ka boundary crossing kategoorias.

«La Revancha Del Tango» jõudis Guardiani ajalehe dekaadi 100 parema albumi hulka ning see plaat kujunes hitiks nii klubi, jazzi- kui maailmamuusika austajatele. Bändi teine album «Lunàtico» (2006) tõi bändi helipilti rohkem akustilisi pille ja jazz'i-helikeelt, moodsa tango kuningate kolmas album «Tango 3.0» segab Buenos Airese rütmidega Mississippi delta bluusi New Orleansist Nashville'i ja New Yorki bluusiklubideni.

Gotan Projecti Euroopa tuur saab alguse 7. aprillil ning kestab katkematult kuni augusti alguseni, peatudes Tallinnas 13. aprillil.

Piletid on müügil alates reedest, 19. märtsist Piletilevi ja Ticketpro müügikohtades.

Tutvu lähemalt aadressil http://www.myspace.com/gotanproject ja vaata altpoolt videot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles