Gotan Project toob Eestisse klubitango

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gotan Project esines Eestis ka 2003. aastal.
Gotan Project esines Eestis ka 2003. aastal. Foto: RAIVO TIIKMAA/PM/SCANPIX BALTICS

Teisipäeval, 13. aprillil esineb Tallinnas Nokia kontserdimajas Prantsuse klubitango bänd Gotan Project.


Ürituse pressiesindaja Helen Sildna teatel astub juba 2003. aastal Tallinna Näituste hallis ülieduka, tormilise ovatsiooniga lõppenud kontserdi andnud, ehedat Argentina tangot ja klubimuusikat miksiv kolmemehebänd Pariisist Tallinnas üles oma nädal enne kontserti ilmuva albumi "Tango 3.0" tutvustustuuri raames.

Kuigi kontsertidel on Gotan Projectil tavaliselt laval kaasas hulk fantastilisi muusikuid, moodustavad bändi tuumiku kolm prantsuse muusikut-produtsenti: Phillippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff ja Christoph H. Muller.

Läbilöögi saavutasid nad oma albumiga "La Revancha Del Tango" (XL) 2001. aastal. 2003 valiti nad BBC Radio 3 maailmamuusika auhinna saajateks "Uustulija" kategoorias ja nomineeritud olid nad ka niisuguses kategoorias nagu "Boundary crossing".

"La Revancha Del Tango" jõudis ajalehe The Guardian dekaadi 100 parima albumi hulka ja see plaat kujunes hitiks nii klubi, jazz'i- kui maailmamuusika austajatele.

Bändi teine album "Lunàtico" (2006) tõi bändi helipilti rohkem akustilisi pille ja jazz'i helikeelt, moodsa tango kuningate kolmas album "Tango 3.0" ei too kuulajani aga mitte vaid Buenos Airese rütme, vaid ka Mississippi delta bluusi New Orleansist Nashville'i ja New Yorgi bluusiklubideni.

Gotan Projecti Euroopa tuur saab alguse 7. aprillil ja see kestab katkematult kuni augustini.

Tallinna 13. aprilli kontserdi piletid on müügil alates reedest, 19. märtsist Piletilevi ja Ticketpro müügikohtades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles